Hemmagjord sushi

Det var sista helgen i Sunne innan jul. Vi samlades några stycken för att äta några bitar sushi och umgås. Tack vare riset blev middagen försenad med 2 timmar, men det gjorde inget.

Lite heta tips till dig som ska göra eget är att göra riset på morgonen eller dagen innan. Riset ska nämligen sköljas, badas i 20-30min, sköljas igen, kokas i typ 20min, skjuda, kallna (tar typ en timme att få det helt kallt) och sen ska det göras "bollar" med riset eller så ska det kletas ut på sjögräspapper. Det tar mycket längre tid än man tror.

Ett annat tips är att man kokar riset i lite mer vatten än beskrivet på förpackningen eller i andra recept. Det är bättre att det blir lite överkokt än underkokt. Rör inte om riset under kokning heller. Smaka bara av och se till att det inte är hårt i mitten av riskornen. Om vattnet kokats bort helt, och riset inte är helt färdigt så har du sabbat rätten ;)

Och nej, sushi är inte rå fisk. Det är en risrätt. Vad du vill ha ovanpå eller till riset är helt upp till dig själv. Vi hade räkor, avokado, lax och crabsticks. I rullarna hade vi avokado eller gurka, lax, crabstick, ris och en liten sträng wasabi.


Med och lagade mat och åt den: Hanna, Marte, Magnus, Johan, Henrik & jag. Senare kom Torbjörn, Stefan och Adam.





Lite mörka bilder, kan inte ljusa upp dem. Har inte program för det i datorn just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0