Skolprojekt med Stefan :)







Uppgiften var att ta fram en presentforpackning for pixibocker fran Novellix. Jag teamade upp med Stefan Widell i min klass fast vi egentligen inte fick jobba 2 pa samma uppgift. Men vi gjorde det anda och har ar varat resultat. Vi jobbade tva hela dagar med detta. Spenderade Paskafton i skolan :)

Forpackningen stangs pa ett valdigt lyxigt vis med en gomd magnet speciellt anpassad till ladan. Den svarta kasetten som bockerna ligger i ar av papper med sametskansla och ar konstruerat sa att bockerna inte hoppar runt vid frakt. Banderollen runt om boxen ar av samma material, och ovanpa den har vi lackat Novellix logga. 

Tyvarr har jag inte bilder pa baksidan av ladan pa den har datorn. Men pa baksidan av boxen finns text om Novellix som foretag. Sen ar ryggen pa boxen ar inspirerad av hur "riktiga" bocker ser ut, sa den ska passa tillsammans med dem i bokhyllan. Tack vare det latt frostade fonstret, ser man vilka bocker som ligger i, det betyder att Novellix inte behover byta dekor pa boxen nar de uppdaterar bockerna inuti (som de gor var 3e manad) = ekonomiskt. Designen i ovrigt ar valdigt ren och spelar lite pa enkel- och nyfikenhet.

Jag och Stefan stod for design OCH for idetanket kring forpackningens funktioner. Vi studerar inte forpackningsdesign eller konstruktion sa vi fick gissa oss till mycket :)

Vi larde oss (eller fordjupade oss i) 3 maskiner helt sjalva :) .. eller ja nastan, vi fick en av lararna att komma till skolan for att hjalpa oss att byta kniv pa kongbergsbordet (som skar ut i kartongerna). Tack Henrik :))


Sjukt larorikt, roligt och effektivt arbete.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0