Shit det är ju vitaminer i det här!!

Tittade på burken jag hade i handen.. en powerking (otippat?). Jag märkte att det fanimej finns en jävla massa vitaminer (B12) i energidryck ;) Jag googlade och fick upp ren GREKISKA!


Källa: Wikipedia


Kobalamin
, eller vitamin B12, har fått sitt namn genom att det innehåller grundämnet kobolt. Vitaminet är essentiellt i vår kropp och används framför allt till produktionen av röda blodkroppar samt bidrar till nervsystemets funktion genom att medverka i bildningen av myelin. Kobalamins kemiska struktur utforskades av röntgenkristallografen Dorothy Crowfoot Hodgkin (1910-1994), nobelpristagare i kemi 1964.


 

Funktion

Kobalamin agerar coenzym i reaktioner i varje cell som delar sig, då det är nödvändigt för DNA-syntes. I de reaktioner då en av de fyra nukleotider som bildar DNA, tymin, tillverkas krävs kobalaminet som bärare av en metylgrupp för att frigöra ett annat vitamin - folsyra. Utan kobalamin låser man följaktligen folsyran och resultatet blir intracellulär brist på T-nukleotiden vilket hämmar DNA-syntes. Detta ger en generell sänkning av nybildningen av celler i kroppen och eftersom de röda blodkropparna är en av de mest omsatta celltyperna så ger brist ett tydligt utslag där.

Bristen på metylgruppbärande kapacitet återspeglas i den biologiska markören homocystein som stiger i koncentration.


Kobalaminet spelar även roll i omsättningen av vissa fettsyror som har ett udda antal kolatomer. Utan vitaminet ansamlas onedbrutna mellanprodukter i form av metylmalonsyra, vilket kan användas som diagnostiskt tecken.



Jag fattar ingenting :-D


Lycka till med försäljningen!

Bahaha!

Var inne på Ellos.se aka spamföretaget som borde vinna pris i att skicka ut onödiga reklamblad med posten.

Hittade en grej som jag tror de kommer få svårt att sälja...

(Klicka på bilden)


Gick det inte att sälja den fula tröjan med en normal modellpose? ... detta kanske är sista utvägen ;) ... varför inte bara sänka priset istället? :D

Till produkten...

Skööön helg

Trotts magont pga diverse privat som jag inte vill ta upp här... så blev ändå helgen jättebra! Det är såå skönt ibland att bli spontan och bara köra :-))

Tack alla för en trevlig helg! Ni vet vilka ni är :D

Metaltown uteslutet

Planerna för att kanske åka till GBG och besöka Metaltown går upp i rök. Min farbror ska gifta sig då så jag kan inte åka. Jag får åka dit nästa år istället :)

Rock on!


Tillbaka till gammal design

:-)



Designen jag gjorde förra veckan sög... bokstavligen. Så tills jag gjort en ny så lägger jag upp en gammal :)

w000000t ?!


Lillasyster @ Dreamhack GBG 2009



Jag var ju och våldgästade Dreamhack GBG nu i helgen som var.
Lillasyster uppträdde där.. och vi satt såklart och tittade.

:-D

Sångaren var skitfull och låg ner större delen av framträdandet.. men det var grymt bra ändå :-D

Metaltown 2009 !!!!!!!!!!!!



Metaltown 2009 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vilka vill haka?????? KOM IGEN NU!!!!!!!!


Artister

http://www.metaltown.se/

Ny ful design.. igen

Hmm.. jag blir fan aldrig nöjd....

Uppdaterar snart igen :p

Fundering

Nu jävlar måste ni skriva kommentarer för nu kommer en klurig fråga som jag satt och funderade på igår på väg hem från jobbet..

Finns det  något (vad som helst!) som inte har en ålder?

Jag kom inte på någonting!!! Sämst.... :p

Ett eget kollage! Källa: google.se ;)

Klicka på bilderna för att se större format!


   
    
    
        

En sån här skulle jag behöva...

... eftersom jag går i sömnen!!


Avståndsalarm
"Håller reda på barn och andra rymmare"

Beskrivning:
  • Larmar om ditt barn kommer för långt bort
  • Perfekt i köpcentrum och parker
  • Kanske även för sköldpaddan eller kaninen (w00000t!)

Alarmet ljuder och blinkar om ditt barn (eller om du vill larma något annat som kan rymma som din kanin, sköldpadda eller kanariefågel...) kommer för långt bort ifrån dig. 

En perfekt grej att ha när du och barnet är i köpcentrum, i större parker med mycket folk eller i din egen trädgård. Du blir direkt varnad innan det är för sent och ditt barn försvunnit utom synhåll.

Du fäster en liten givare på ditt barn och ställer själv in vilket avstånd du vill att barnet ska hålla sig inom. Avståndet kan ställas in från 3 och ända upp till 50 meter. Avståndet visas genom en stapel som indikerar hur långt från Dig som barnet befinner sig .


Pris: 429,00 kr


Klicka på bilden för att se större format.
Källa: www.smartasaker.se



Undra om det skulle hjälpa... jag tvivlar på det...

Red bull

.. ibland behövs red bull! Köpte två strycken idag eftersom jag är sjukt seg efter ledigheten.

Fan va dyrt det är =/ 22:- +pant / burk

Förr drack jag en Power King varje morgon.. kostade visserligen 10:- /st då men fan va pengar det blev i längden. Slutade dricka det.. fick lite av abstinensbesvär och huvudvärk.. men det gick över. Dricker endast energidryck numer när det verkligen krisar ;)

 

Mitt i natten

Om man har problem att sova.. vad gör man då?

Jag har nästan aldrig svårt att sova, men just nu har jag problem med det. Ligger och tvångstittar på tv i brist på annat att göra. Det är nå program på tv om en snubbe som har någon sjukdom. Han ser hemsk ut stackarn.

Jag vill ringa nån..

Men vem kan man ringa??

Det känns som att jag är den enda som ligger vaken dagen innan en ledig dag klockan 04.55.. då kan man inte ringa folk. Det är inte snällt.

På tal om snällhet.......

Hmm... nä.. hatar att vara deppig. Ryck upp mig! :p


Ska nog lägga ner huvet nu. Det börjar göra ont att ligga i sängen med datorn och spänna upp nacken. Får kolla på en film eller något istället.

Imorgon är det en renodlad städadag i mitt liv. Jag ska städa RENT i lägenheten och sen ska jag plantera lite frön. Köpte såjord idag. Har hört att "trädgårdsarbete" ska vara avslappnande. Får helt enkelt hålla tummarna att det gör underverk på mig.

"Godnatt"

Poppppppin' in gbg!!


@ Dreamhack... Göteborg

Say whaaaaaaaaat?????

Spontanbesök .. yey :)

The studio 2009-04-06

Wee

Jag och Johanna var ju som jag skrev förut och lekte modeller i måndags :) Här är resultatet..



 

  


Det är sjukt vad smink gör mycket :-D Jag hade 15 lager kändes det som :) döljer alla skavanker :D
Jag köpte 10 bilder.. Johanna köpte 20 :D

Deppig

Varför är jag deppig????

Det är sol och sommaren är på väg men det känns som att något saknas =//// Varför då??? Jag har inget att gnälla över... eller?



Shoppingspree!

Åh neeej! 
Shoppingspree igen! Jag sa till mig själv att jag inte skulle... "nästa månad ska jag inte handla något dyrt! ska spara pengarna istället!" .. yeah right!

Tog en tripp ner på stan och hamnade på Stadium..  (Klicka på bilderna för att se större format)

            Träningsbyxor: 349:-
 
  Vår/all-jacka: 399:-
Västa/påse: 99:-

Efter jag varit inne på Stadium gick jag in på H&M och gjorde av med ytterligare 300:-.på strumpor och stumpbyxor. Plus att resan till borås kostade 360:- (dit) och 244:- (hem).

Jävla skit :-D Pengarna bara flyger iväg!! men jag känner dock inte att jag gjort av med grejerna på onödiga grejer. Jag har börjat prioritera lite och jag är ändå trotts allt nöjd med mina inköp :)

Peace!

Lugn helg men fartfylld vecka framför mig

Det var skönt att komma bort lite. I fredags begav jag mig tidigare från jobbet för att åka till Borås och hälsa på Gosman som jag skrivit om tidigare att jag skulle. Det blev lite framskjutet men bättre sent än aldrig. Gosman bor ju tillsammans med Andreas och hans flickvän var där större delen av helgen så vi 4 umgicks lite. Alla verkade vara mer eller mindre sega så det blev jäkligt lugnt.

Jag åkte 14.00 från jobbet.. bussen från T-centralen gick 15.15 och jag var framme i Borås Resecentrum 20.35. Tog buss eftersom det blev billigare (fanns inga sista minutenbiljetter kvar) det tog lite längre tid (6h) men det var skönt med buss ändå. Åkte till lägenheten och chillade. Vaknade på lördagen vid 9 och vi alla gick upp och åt gemensam frukost. Sen sov vi igen :) Gick upp runt 14.00 för att åka till systemet och inhandla lite vätska. Vi tvättade bilarna o solen och tog det lugnt. Cruisade lite i stan och åkte hem och tog det mer lugnt. Åt lite mackisar med falukorv och chillade lite till.

Vid 20.00 kom det besökare. Jättetrevliga människor :) Vi var 7 personer som satt hela kvällen och bara pratade skit. Jag var dock den enda som blev berusad eftersom de andra skulle köra, de drack cola, jag drack vin :) Lite halvpinsamt men vin är ju gott så vad ska man göra när man redan öppnat flaskan? Lättpåverkad man är =/ usch.. jag blev lite rund om fötterna där :)

Åkte hem 12.00 på söndagen. Tåg! Kom till södertälje 15.29 och missade min buss med 1 min.............. fick vänta i en halvtimme på nästa.. hrrmppppff :) Kom hem.. packade om väskan och åkte till Dennis och Jennifer. Dennis ska ju åka till Alperna nu på onsdag så vi kommer inte ses på ett jättetag.

Den här veckan har jag masssssor inplanerat. Känns skönt men ändå stressande.

Måndag (idag): Jag och johanna ska till "The studio" och bli "modell för en dag". Det var min present till henne nu när hon fyllde år 24/3. Så vi ska dit och bli fina och fota oss lite. Kan vara bra någon gång med en ordentlig bild där man inte är alkoholpåverkad och gör någon ful pose.

Tisdag: Träna med Malou i vanlig ordning på Friskis & Svettis :) 20.00

Onsdag: Jeff Dunham i stockholm med massa vänner :) Ska bli skoj :D SILENCE....... !!

Torsdag: Halvdag! Får se om det blir träning med Malou då också.. det tycker iaf jag :)

Fredag: LEDIGT! Ska ut till mor och far och umgås och kanske övningsköra lite. Ska vara där hela helgen tänkte jag. Jag bokade in intensivkurs för körkort v 33 i sommar :-D så nu jävlar ska jag öva tills jag blir proffs. Annars kastar jag 11.000 i sjön.. och det vill man ju inte :) Intensivkursen är i Flen :)

Fullsmockat :)

Chiiillllll

Slöö man äär :D kan ingen väcka mig`?? :D

Weeeeeeeeeeeeee

Onödig fakta :-)

Vilken låt tycker du verkligen inte om?
Flo Rida - Spin me right round (snacka om att förstöra ett bra original!!!)

Vad har du på dig just nu?
Mina nya jeans, brun tröja. Jacka eftersom det är kkkallt!

Tar du ofta tupplurar?
Oja! (aka powernaps)

Vem kramade du senast?
Dennis tror jag

Vad åt du till middag?
Igår? Det blev ingen. Hade fullt upp med tvätten

Vad köpte du senast?
Dricka på pressbyrån

Vad lyssnar du på just nu?
Allas surr på jobbet

Vilket väder gillar du mest?
Soligt men med en frisk fläkt i håret (haha)

Vad finns på ditt nattduksbord?
En jävla massa bråte.

Favorit-resmål?
Önskemål: Thassos eller London

Nämn några saker du inte kan leva utan:
Familjen och vänner , kläder, mat och säng.

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?
En varm kärleksfull hand

Har du kissat på dig i vuxen ålder?
Hahaha nej!

Vad är ditt favorit-te?
Svart vanilj-te

Vad skulle du vilja bli av med just nu:
Rethostan

Om du kunde resa varsomhelst i världen inom en timme, vart?
London!

Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?
Johanna, då har man inte tråkigt iaf :-)

Vad ska du göra nu?
Skicka lite e-mail till kunder
Vad gör du om fem år?
Jobbar som AD och tar hand om min ettåriga son/dotter


Svara på frågorna, ta bort en fråga du inte gillar och ersätt den med en annan.
Utmana andra att göra samma sak!


Det slog mig

Det slog mig igår kväll att mitt aprilskämt var dåligt på många olika sätt..

1. Det var inte alls kul :-)
2. Det var ingen som gick på det eftersom oddsen var jävligt dåliga.
3. Det kanske framstod som att det varit JAG som blivit lurad :-DD

Kan vara sämsta aprilskämtet någonsin ;)

Nä.. jag blir kvar i sverige. Verkar inte bättre än så..  "men sverige är ju fint på sommaren också" ..... pff.. är så jävla trött på det svaret när jag gnäller över att jag vill ut och resa. JA sverige är fint.. men jag vill UT! Jag vill utforska världens alla hörn. Äta annan mat, känna på annan luft och atmosfär och träffa andra människor. Sen om resmålen ger snö, sol eller storstadsmiljöer spelar ingen roll.. jag vill UT! :-D NU!

Det förvånar mig ganska mycket att jag inte rest mer än jag har. Jag har i hela mitt liv (hittills ;) ) velat resa och jag sa till mig själv att när jag har jobb, och kan spara ihop pengar utan problem, så ska jag ut och resa...

Mina resmål hittills (förutom besök i mååånga av sveriges alla orter):

- Bulgarien, Sunny beach (familjesemester). Jag och familjen åkte dit när jag var 16år eller så.
- Bulgarien, Sunny beach (festresa). Åkte dit med tjejpolarna för att umgås i en vecka.
- Frankrike, Chamonix, Alperna, (skidresa). Bilade igenom sverige, danmark, tyskland, schweiz och sen till frankrike.
- Norge, Oslo. ("affärsresa"). Åkte till Oslo på egen hand för att gå en 2dagarskurs.

Förutom diverse kryssningar och fotbollsläger (åland) så har jag inte rest mer än så. Det känns som att jag besökt massor med ställen, men icke. Ovan lista är komplett. Jag har inte ens varit i grannländerna och hälsat på (förutom den korta visiten i norge).

Nej.. jag ska bara försöka hitta lite reskamrater och sen bär det av!!

De hetaste önskemålen just nu är London och Thassos (grekland). Av två helt olika anledningar egentligen. Jag fick upp ögonen för Thassos förra året då jag letade resmål, jag blev förälskad direkt, jag blev mer och mer kär ju mer jag läste på om ön. DIT ska jag. London har alltid intresserat mig av någon anledning.. varför vet jag inte alls. En weekend dit skulle vara urkul!! Resan dit och hem kan man få billigt om man köper på rätt ställe, sen kostar det att leva, men 2-3 dagar kan man nog klara sig :-)

Thassos (grekland)

 


   
(Klicka på de små bilderna för större format)




Utan att skoja.. vem vill åka med mig till Thassos i sommar??

Det hotellet jag har tittat på kostar ca 6000:-/pers och då ingår förstärkt frukost. Jag tänker inte säga vad hotellet heter eftersom jag vill att det ska finnas platser kvar om jag vill åka dit (det är ett litet skitmysigt hotell). Mihi :-)

Jag kan tänka mig att i framtiden skaffa en lägenhet eller en semestervilla på Thassos. Får jag chansen någon gång i framtiden kommer jag nog absolut att ta den!

*längtar sig bort till en solig strand*


Boendet:
Lägenheterna: Tvårumslägenhet med ett sovrum med två sängar och ett vardagsrum/kök med två extrasängar i form av en bäddsoffa. Minikök med kokplattor, mikrovågsugn, kylskåp och enkel köksutrustning. Balkong. Fräscha rum med dubbelsäng en samt en extrasäng. Dusch och wc, satellit-TV, kylskåp, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffebryggare. Alla rum har balkong. Luftkonditionering (ca 275 kr/vecka) och deponeringsfack (ca 100 kr/vecka) mot avgift som betalas på plats. Städning 3 ggr/vecka, byte av lakan 2 ggr/vecka.

Om Thassos:
Temperaturer: Dag 32*C, natt 21*C, vatten 23*C.
Euro. 1 EUR = ca: 11 SEK

Thassos ligger i norra delen av Egeiska havet. Ön är nästan cirkelrund och har ett omväxlande och dramatiskt landskap. Högsta berget är 1 129 m över havet. Thassos har omkring 13 000 invånare, av vilka ca 3 500 bor i Thassos stad, eller Limenas som är stadens andra namn. Vid stranden Golden Beach som ligger ca 8 km från Thassos stad finns två byar i var sin ände av den ca 2 km långa stranden. Skala Potamias, som är den större byn, och Skala Panagias. I den lilla fiskebyn Skala Rachoni finns en kilometerlång sandstrand. Limenaria är öns näst största stad och ligger på sydvästra kusten 40 km från Thassos stad.

Transfer kan förbeställas vid bokning. Buss från Kavala på fastlandet till färjelägret vid Keramotí tar ca 10 minuter. Färjan från Keramotí till Thassos stad tar 40 minuter. Buss till hotellen i Thassos stad ca 10 minuter, till inkvarteringarna i Golden Beach, Skala Rachoni och Skala Prinos ca 30 minuter. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa.



Bad
Thassos är känd för sina många, fina sandstränder. Stranden Nisteri ligger i Thassos stad, finns även några andra mindre. Golden Beach är en av Greklands finaste stränder. I den lilla fiskebyn Skala Rachoni finns en kilometerlång sandstrand. Längs hela kusten finns flera fina sandstränder, bl.a. Paradise Beach och Aliki Beach. På några ställen finns även klippbad.

Nöjen
Det finns mängder av tavernor och restauranger i Thassos stad, runt gamla hamnen och utefter sandstranden österut. Senare på kvällen lever stadens barer och caféer upp. Lite utanför centrum finns även utediskotek. I Golden Beach, Skala Prinos och Skala Rachoni finns flera tavernor och barer. Utbudet på badorterna är störst under högsäsongen.


GIEFV!!!


Vad kostar det då?
Flyg+hotell+frukost+resa till o från flyg = ca5816:-/person
(beräknat på sommarpriserna förra året, förändras inte så mycket)

Övrigt:
Parkering/vecka arlanda= 460:-
Air condition: 275:-/vecka
Säkerhetsfack: 100:-/vecka
Flygmat: 140:-/person
Avbeställningsförsäkring av resan: 170:-/biljett
Reseförsäkring: 199:-/biljett

Utan lunch och middag och trevligheter kostar det ca 6742,50:-/pers om man åker 2 och bor i lägenhet.
Åker man flera blir ju vissa gemensamma kostnader "billigare" per person.

;)

Påläst? Jag?? oja!!

Jag vann en resa jorden runt!

Imorse ringde min telefon och trött som jag var så lyssnade jag inte speciellt noga. Jag brukar vanligtvis inte delta i tävlingar men någon gång måste man ju... har man inte försökt så är ju oddsen ganska dåliga!

Det var en SMStävling som jag såg på tv.. OCH JAG VANN!!!

I sommar ska jag åka jorden runt och jag får ta med mig 4 personer!
Nu till mitt dilemma.. jag vet inte vilka 4 personer jag ska ta med...... =/

Sugen???



Weeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111

RSS 2.0