Sushi!

Idag ska vi göra sushi :)
Det verkar bli Anna, Hanna, Magnus, jag och Marte. Men det kanske dyker in fler.
Vi är bäst på att göra och äta sushi ;)
Hittills har vi nog gjort sushi en gång var 3e månad eller så. Här är en bild från sist.

Alltid lika gott. Nom nom!Måste.. skaffa.. självförtroende!

... Im working on it.


The social network

Har precis tittat klart på The social network med lite vänner.
Satt hemma och jobbade och POW kom det 7 personer :)
Mycket trevligt!

Catarina i arbete

Jag tror inte många vet hur jag är när jag drar på mig mitt gameface. Tror bara min gamla chef har sett den riktiga Catarina i arbete. Så jag tänkte beskriva lite om just detta.

Jag är som två olika personer när det kommer till jobb och privatliv. När jag jobbar får jag plötsligt bra självkänsla och kan hantera 99% av situationerna och problem som kastas på mig. Jag är bra på att sära på yrke och fritid. Därför har jag lite småproblem med att studera, för när man studerar kan man inte stänga av när man kommer hem.

När jag jobbar mot en kund har jag inget annat än kunden i fokus. Kunden ska alltid bli nöjd. Kunden ska alltid få vad han/hon betalar för + lite extra, för att locka fram en wow-känsla. Trygghet är mitt största vapen när jag jagar kunder. Jag slutar aldrig att tänka kund, kund, kund. Jag försöker tänka mig själv på den andra sidan, vad hade jag velat ha om jag hade varit beställare. Jag hade velat känna mig säker på att företaget eller personen, som ska utforma mitt livsverk, vet vad han/hon håller på med. Man får aldrig glömma att beställaren kan ha lagt ner själ och hjärta i text som ska layoutas till en bok, eller kanske lagt flera hundra tusen kronor på studio, modeller och fotografer.

Time is money. Jag strävar alltid efter att jobba hårt och snabbt. Jag tar aldrig mer än en kvart att svara på ett mail när jag har ett arbete igång. Jag håller mig alltid uppdaterad och frågar alltid kunden jag jobbar mot hur känslorna går. Känns det här tryggt eller inte. Är vi på rätt väg.

Ett av mina problem just nu är att jag inte är tillräckligt ego för att pusha fram en portfolio. Jag är bra på att sälja mig själv i CV, telefon och i brev. Men jag känner inte att saker jag gör i skolan, oavsett hur snyggt det än är, platsar i en portfolio.. för det har inte använts på riktigt. Jag har inte haft en dialog med kunden. Sure, man kan göra målgruppsanalyser hit och dit på ett märke och försöka utveckla till något eget, men det peppar fortfarande inte mig. Jag lever för att jobba på riktigt. Jag är en arbetsnarkoman. Har jag deadline och jag inte känner mig klar; då stannar jag var på jobbet till sena timmar. Jag älskar att lära mig nya saker, det är därför jag studerar nu. Men jag går inte runt och tänker "portfolio, portfolio, portfolio".

Mitt tänk är nog det som kommer göra att jag får riktigt bra jobb. Jag kanske inte är den bästa designern, men jag jobbar effektivt och gör allt för att nå förtroende. Jag lägger aldrig av innan jag känner att kunden är tillräckligt nöjd. Kunden ska få en orgasm av tacksamhet ;)

Jag tror också sjukt mycket på arbetsmoral. Om man har roligt, går det också bra. Vaknar man på morgonen och vill gå till jobbet, så kommer resultaten att bli bättre och pengarna kommer rulla in. På min praktikplats som jag spenderade 4 månader på förra året sa de att jag gjort stämningen glad. En person sa till och med att jag var en bidragande del till varför han för första gången på nästan 2 år var riktigt glad över att gå till jobbet. En annan berättade: "Vi snackade om det för ett tag sen, hur du bidrog med nån slags positivism och glädjeenergi som ersattes av mörker när du försvann". Den feedbacken går verkligen rakt in i hjärtat!

Jag har under det senaste halvåret tvivlat på min kapacitet som grafiker. Lite eftersom jag är beroende av den kundkontakten och feedbacken som man inte får i skolan. Att studera sänker mitt självförtroende, det är sjukt, men så är det. Tror det kan ligga lite annat från barndomen med i de känslorna också.

Det finns inget bättre än när en stor kund skickar en stor blombukett med bud och skriver en nästintill kärleksförklaring till en. Ja det har hänt. Jag gillar att vara räddaren i nöden, och jag vet att det uppskattas långt mer än att bara vara en duktig grafiker. Där har vi grunden till varför jag studerar repro också. Kan jag repro, har jag försprång mot andra grafiker som inte kan repro. Jag har jobbat i ett och ett halvt år med repro, prepress och som administratör, så, en del av det jag studerar kan jag redan. Men jag kan inte neka till att jag lärt mig sjukt mycket mer sen jag kom hit 2009. Har lärt mig lite om att ha tålamod i grupparbete och sen har min självdiciplin verkligen satts på prov. Jag har ju också lärt mig mycket om programmen jag jobbar i, typografi, bildbehandling, tryckmetoder, arbetsrelaterad engelska och har fått djupare kunskaper i repro.

Missförstå mig inte nu dock, det är inte blommorna och tacksamheten i sig som peppar mig. Allt kan alltid bli bättre, jag uppskattar långt mer negativ kritik än när någon kläcker ur sig: "det är bra". Säger någon att saker ser bra ut efter första korrektur blir jag frustrerad. Nej, det jag gillar är är vägen fram till resultat. Många gånger är vägen riktigt hård, ju hårdare desto bättre, men man har löst det. Och känslan i slutet när allt är färdigt, är obeskrivlig. It is what keeps me going.

Onsdagsklubb på en fredag

Ikväll blir det lite onsdagsklubb. Varje vecka arrangeras det en studentkväll av elever från skolan på en av de lokala restaurangerna. De inreder och gör om hela restaurangen. Möblerar om och byter ut alla glödlamporna till röda för att få en med cozy och porrig belysning. Sjukt bra initiativ av de som fixar med det varje vecka. De har fixat så vi får studentrabatt i baren också :))

Hur som helst så blev onsdagsklubben inställd i onsdags och flyttades till idag, fredag. Så det ska bli extra kul att gå dit eftersom vi inte har skola imorgon. Kommer bli epic :)
If only.

"No man is worth your tears, and when you find the man who is, he'll never make you cry."

... so me.

Dröm

Inatt drömde jag att jag träffade en kille. Han var sjukligt charmig och man kunde nästan ta på spänningen mellan oss. Minns att han bjöd upp mig till dans fast det inte spelades någon musik. Ingen annan dansade. Jag dansade som ett mongo, men han tyckte bara det var gulligt.

Jag kommer ihåg hur han såg ut i drömmen, men det är ingen person jag känner. Sjukt skumt det där. Att man kan drömma om någon man inte träffat. Jag har antagligen klippt ihop hans utseende med delar av personer jag gillar.


En veckas träning bokad :)

 


Dagens tröja

När jag var i stockholm med Marianne handlade jag den här tröjan :)

den ska jag ha på mig idag.


Redcat

Funderar på om man kanske ska ta och färga håret rött igen? Sitter ensam och jobbar i skolan och klockan är 18.09 :) Behövde en paus, så jag tog en bild och photoshopade in lite röd hårfärg. Det känns som att det är på tiden att göra något mer spännande med håret. Klippa kortare och göra det rödare. Lite som förr :)


"Lyssna eller dö" - Mange

Ska bli så sjukt underbart att se Foo Fighters i sommar!

Jag och pappa ska digga som vara vi kan. It's gonna be legen...


Designa eller dö ;)Här är bandet jag jobbar med just nu. Jag hjälper till att designa deras debutplatta. För ungefär 2 år sedan gjorde jag layout för deras promotionskiva och nu kontaktade de mig och frågade om jag ville vara med och göra debutplattan. Känner mig sjukt hedrad.


Det här är galet givande och jag hade inte kunnat be om en bättre kund att jobba med. Otroligt trevligt band som verkligen sliter arslet av sig för att nå ut. Önskar dem allt det bästa!

 


Bilden ovan är en printscreen från i januari då de var månadens artist på MTV. 


Stuck

Im stuck. In jail. Can't let go. You're in my mind 24 hours a day. Even when sleeping I dream about you. Is this ever going to be flawless? Or is this as far as it can go? Im stuck. Your face haunts me. It's a bitter sweet feeling. Want to get out, and I can.. If I want to, but it seems impossible. Need air. Fresh air. Something else to think about. Dilemma. I don't want to erase you from my memory. I feel safe around you. I can be 100% myself when Im with you. I miss you even when Im in your arms. Oh... those hugs. Those kisses. Those eyes. That voice.

It's just this other thing that seems to never end. It sucks. Im stuck. Don't want to let go. My heart aches..

Låtar från Bodypump-passet

Jag har nog pratat lite om att jag tränar för att gå ner i vikt. Hur som helst så kör jag bland annat BodyPump en gång i veckan. Det är träning med skivstång och tyngder. Man kan tro att det bara handlar om armar. Men man jobbar verkligen igenom hela kroppen.


Idag blev det hårt. Kunde inte trycka på som vanligt, hade väldigt dåligt med energi i kroppen. Men jag får ta igen det på onsdag :) Här kommer några av låtarna som är med under träningspasset, de är inte världens bästa låtar, men de fyller verkligen sitt syfte! Refrängerna får en att pressa extra hårt och det är väl vad musik till träningspass ska få en att göra. Les Mills byter musik och program var tredje månad och den här har vi kört sen i januari nu. Jag gillar't :)


Triceps


Biceps


Ben


Mage

Sveriges bästa sångare & sångerska?


Absolut!

Så sjukt inspirerande!


Porrkonst

<3


Top model

Har snart 10 säsånger av Top model i min ägo :) kommer bli ganska segt efter ett tag att titta på det. Man får nog stänga av ljudet till och från. Men det kommer bli ett stört marathon.

Mår illa

Fyfan vad jag kräks på wannabe-hipsters. Det är helt okej att vara hipster, det är inte där mitt lilla ilandsproblem ligger. Det är när man tar på sig en stil för att man ser upp till personer som redan har den som det blir äckligt. Sluta vara någon annan. Det blir obekvämt och du biter dig själv i hälen. Det här gäller väl egentligen alla stilar, men wannabe-hipsterstilen är värst. Urk.

Lite halvsjukt :)

Har fan bloggat riktigt länge :D
1126 inlägg sedan april 2007.
Alla gamla inlägg finns här till vänster. Finns många sjuka inlägg där ^


UV-print på passerkort

Printade lite på passerkortet som används för att komma in och ut i skolans lokaler :)


Sjukligt romantisk

Jag är så stört såld på allt som heter känslor. Jag uppskattar det minsta. Jag älskar att höra ord. De behöver inte ens vara snälla eller bekräftande, det räcker med tonen av en röst. Det räcker med ett mjukt leende. Jag är hopplöst romantisk och gör man något vackert för mig, kommer jag tveklöst att minnas det för resten av mitt liv. Jag känner mig lite som di leva. Flummig och lite halvstörd, men det skäms jag inte över.

Jag har ett hjärta av guld och jag delar det gärna med så många jag bara kan. Romantik för mig är inte blommor och choklad. Romantik behöver inte komma från den man är förälskad i. Romantik för mig är en känsla man når när man engagerar sig. Lite räcker. Less is more, but lots is also great ;)

Brorsan!

Min bror är så jävla bra på att göra musik! Sjukt stolt!


 


Kan vara världens finaste låt!

Stanton Lanier - Wildflowers

Friends

För några timmar sen såg jag sista avsnittet av Friends. Jag har sett 10 säsonger + bloopers. Det är ungefär 232 avsnitt. Det är ca 23minuter per avsnitt.

Det betyder att jag spenderat 5336 minuter, eller nästan 89 timmar, åt det.
Jag känner mig tom nu när det är över :)

What's next?


Empire state of mind part 2 (instrumental)


I miss..

.. you

Idag är det bakisdag

Igår blev det första riktiga festen i Sunne sen vi kom tillbaka från praktiken. Oj vad full jag blev :) Tequila, moranissar, mjölkdrinkar, cider och vin. Mår inte så skapligt idag, men det var värt det. Kom precis hem från Sibylla. Var där med Hanna, Anna och Stefan och käkade lite obligatorisk bakismat.

Tiden verkligen flög förbi igår. Men det var grymt att dansa och hänga med folk.
Här är en gruppbild från förfesten :)
Från vänster: Jag, Hanna, Marcus, Stefan, Johan, Sabina, Magnus, Adam och Torbjörn.

Fest

Har precis sminkat klart och fixat iordning mig. Nu blir det fest!
Ikväll blir det ös i fritzl 2.0 med tequila!
It's gonna be legen... wait for it.....


Födelsedag

Jag fyller år om några veckor. Tjohoo.. snart 24. Pfff... jag börjar bli "till åren" som min syster lite halvsnyggt sa för några månader sen. Usch..

Hur som helst...... OM det är någon som funderat på att ge mig något i present så är en stor fet resväska verkligen något jag skulle uppskatta, eftersom jag ska ut och resa snart. Resväskan jag har nu är sönder och lagad med gaffatejp. Den fungerar att använda, men är också tyvärr lite för liten.

Hur får man med sig packning för 4 månader i EN resväska? Kommer bli en utmaning.

I övrigt önskar jag mig pengar och kärlek.

Whats the point?

För lite drygt en timme sen gick jag upp ur sängen. Drog mig upp efter ett antal snoozningar och lunkade ut i köket utan att tända några lampor på vägen. Öppnade kylskåpet i mörkret och insåg att det enda jag har att äta är brödet som ligger i frysen. I med två skivor i rosten, halvsovandes i mörkret, väntade jag på ljudet som säger när mackorna är klara. Mmm gott.

Gick in i badrummet för att lägga på det dagliga sminket. Concealer, foundation, eyeliner, mascara och rouge. Eyeliner är svårt att få dit när man knappt kan hålla ögonen öppna, det är ännu svårare med mascara. Kladdigt. Svart i halva ansiktet. Tittar ut genom fönstret och ser blaskig snö vräka ner i en mix av storm. Tänker.. what's the point?


Kommer tillslut iväg. Efter att ha gått 500m halkar jag och slår i höften. Bra början på dagen?

Uppsagd lägenhet

Nu har jag och magnus sagt upp lägenheten. Sista april kommer vi säga hejdå till den eftersom vi ska ut på lia (lärande i arbete) 2maj. Ska vara på praktik i 2 månader och efter det är det sommaruppehåll till 15 augusti. Finns ingen anledning att ha en så stor lägenhet ståendes tom.

Jag kommer, om allt går min väg, hyra en studentlägenhet under den här perioden. Det positiva med en sådan är att man inte behöver betala hyra över sommaren då vi har uppehåll.

Det känns lite halvsegt att jag kommer behöva betala dubbel hyra under praktiken men det är något man får ta. Marko som jag ska låna boende av under praktiken vill ha 45£ i veckan, det är lite under 500:-, dvs 2000:- i månaden. Och då ingår allt; hyra internet, el, vatten osv.

Hyran i Sunne kommer kosta lite drygt 3000:-. Så totalt kommer jag betala 5000:- i hyra i 2 månader under praktiken, men jag har ju fått stipendie som täcker utlandsutgifterna så det blir nog hur bra som helst :)

Satt och skrev om mitt CV och personliga brev igår till engelska. Det gick ganska bra, men jag blir nervös bara jag tänker på utlandspraktik. Skitnervös. Usch..

Måste börja läsa på lite om england nu. Deras räknesystem är ju helt annorlunda mot här i sverige. Inch, pounds, stone, feet.... uuu!

RSS 2.0