Mitt nya jagJag har gråttat ner mig i saker något otroligt det senaste året. Har haft enorma upp- och nedgångar. Mitt nyårslöfte var att söka hjälp.

Trodde först att det var en psykolog eller liknande jag behövde. Men icke. Min räddning visar sig vara träning.

Ligger här nyduschad i soffan med en gammal nuke-tshirt och mina favorit pyjamasbyxor i siden på och mår för första gången riktigt bra när jag är ensam. Vanligtvis brukar jag vara rädd för ensamheten eftersom jag 9 av 10 gånger tillslut börjar gråta. Men har väl insett att jag inte riktigt kan hålla på så.

Jag försöker nu ta alla tillfällen som möjligt till att träna. Vissa dagar mer och andra dagar mindre (man måste ju vila också). Kör BodyStep tis- och torsdagar. BodyBalande (yoga/pilates/tai-chi) måndag och söndagar och kanske (som imorgon) förmiddag på onsdagar när jag är ledig från skolan. Onsdagar är det pannband som är egenstyrt av elever på skolan. Vi har en gympasal som vi kör lagsporter i. Beroende på hur trött man är i kroppen efter BodySteppen på tisdagar så får man reglera det lite :). På fredagar är det RPM (spinning) på hälsokällan, men något säger mig att jag inte kommer orka det innan jag får ordentlig kondition :D

Lördagar är lediga från träning.. men jag har min stegräknare i mobilen hela tiden, och jag försöker att ligga på 8000+ i snitt per dag, vilket jag hittills klarat av någorunda ;)

Försöker att inte gå in för hårt i början såhär.. och tar alla passen i min egen takt. Kör bara slut på mig själv 2 dagar i veckan och lugnare träning resten.

Har börjat få system på mina matvanor också. Kom till insikt att "om jag låter bli att gå till affären när jag är hungrig så kommer jag inte köpa snask och annat onödigt". Det jag inte handlar, det äter jag ju inte heller av. Det enda som behövs är diciplin i matbutiken.

I och med träningen så får man struktur på dagens schema. Frukost innan skolan, alltid samma tid. Lunch vid 12 (också här nästan alltid ungefär samma tid varje dag). Och man äter något 2h innan träning, och något litet när man kommer hem. Skitviktigt att äta på regelbundna tider, och att man inte äter tills man spyr.

Mitt nya godis är vindruvor. Det lugnar sötsuget och är skitgott. Vet att det är fruktsocker i, men det är fanimej bättre än att trycka i sig en 500g chokladkaka :D


Det bästa med allt. Är att när man tränar, blir man för trött för att tänka på dåliga saker. Saker som "vaarför vill ingen ha mig?... varför trivs jag aldrig i kläderna jag har på mig?... vad gör jag för fel med allt jag ger mig in på?". Tankar som jag kommit på i efterhand är ganska tomma. Med tanke på att jag är omringad av människor som bryr sig om mig. Combo, grannar, klasskamrater, vänner som bor i andra städer eller t.om i andra länder. Jag har dessutom hittills lyckats bra med betyg i mina studier. Så.. vad har jag att klaga på? INGENTING!

Jag jobbar på att titta mig själv i spegeln minst en gång om dagen och försöker gilla mig själv för den jag är. Jag är inte riktigt framme vid mitt mål än, but Im working on it.


(Det är för övrigt första gången jag lägger upp en bild på bloggen där jag är helt osminkad) :pMan ska inte tokfokusera på vikt, men dagens vikt är 72kg. Det är 5kg minus sen jag flyttade till sunne i höstas. Mitt första delmål var 70kg, och enligt min våg så var jag nere på 69kg ett tag, men något säger mig att den visar fel :p så.. första målet är att komma under 70. Sen ska jag ner till 65kg för att sedan ligga på 65 och bara "tighta" till mig.

Tre ganska realistiska mål som jag hoppas kunna fixa :)


RSS 2.0