Cheesecake med pepparkaka

Fixade precis ihop cheesecaken som vi ska mumsa i oss imorgon på nyårsafton.
Tänkte fresta er lite ;)


Ibland

.. ibland måste man(jag) öppna sig(mig) för att få ut skit man(jag) har i hjärnan. Man måste vara medveten om att ju mer man öppnar sig; desto större är risken att bli sårad. Vet man det när stunden kommer så blir det kanske inte riktigt lika hårt. En sak är klar dock; håller man(jag) tyst mår man(jag) sämre.

:)

Julgott

Gör julgodis varje år. Har tappat räkningen på hur många år i rad jag sysslat med det :)
Godiset tar slut fort och uppskattas verkligen. Så varför sluta göra?
Äter egentligen inte godiset själv, men ändå :D

Gräddkola och mozartkulor


Vintergrillning

Det är nog bara hos oss man äter grillad fläskfilé dagen innan jul ;)

Framme!

Tog tåget igår från Värmland för att åka "hem".  Tåget skulle gå 18.55 från Karlstad och vara framme 21.38 i Södertälje syd. Vi åkte 18.57 och var framme 21.36. Så sjukt att vi var det enda tåget under hela julkaoset hos SJ som var i tid, eller ja, vi kom fram FÖRE ordinarie ankomsttid. Jag räknade med förseningar på flera timmar. Måste vara karma av något slag ;)

Somnade igår i soffan till knastret från braskaminen. Det är så skönt att vara hos mamma och pappa. Fridfullt :) Mamma har så mycket fina saker också! Fotade lite nu innan jag ska sätta igång och baka julgodiset.


Mammas hemmasydda tomte i fåtöljen. Kan vara världens sötaste!


De här tomtarna är runt 20 år gamla :) Minns dem från när jag var liten <3


Såhär ska Orkidéer se ut!

Avslutningsfika

Har precis sagt hejdå till klasskompisar (7st) som kom över på julfika här hemma. Sista kvällen tillsammans i Sunne innan alla åker åt varsinna håll hem för julfirande.

Mycket trevligt. Kaffe och pepparkakor. Nom..


Ett glas vitt

Satt med ett glas vitt och ett ritblock framför mig igår. Jag skulle skissa på en layout till en mindre katalog, skolarbete. Gick sådääär.. först, diskade jag, sen dammsög jag, sen tvättade jag alla mina kläder... jag gjorde allt för att försöka komma igång... men det gick inte så bra.

Här är en film som demonstrerar hur kul jag hade.Hemmagjord sushi

Det var sista helgen i Sunne innan jul. Vi samlades några stycken för att äta några bitar sushi och umgås. Tack vare riset blev middagen försenad med 2 timmar, men det gjorde inget.

Lite heta tips till dig som ska göra eget är att göra riset på morgonen eller dagen innan. Riset ska nämligen sköljas, badas i 20-30min, sköljas igen, kokas i typ 20min, skjuda, kallna (tar typ en timme att få det helt kallt) och sen ska det göras "bollar" med riset eller så ska det kletas ut på sjögräspapper. Det tar mycket längre tid än man tror.

Ett annat tips är att man kokar riset i lite mer vatten än beskrivet på förpackningen eller i andra recept. Det är bättre att det blir lite överkokt än underkokt. Rör inte om riset under kokning heller. Smaka bara av och se till att det inte är hårt i mitten av riskornen. Om vattnet kokats bort helt, och riset inte är helt färdigt så har du sabbat rätten ;)

Och nej, sushi är inte rå fisk. Det är en risrätt. Vad du vill ha ovanpå eller till riset är helt upp till dig själv. Vi hade räkor, avokado, lax och crabsticks. I rullarna hade vi avokado eller gurka, lax, crabstick, ris och en liten sträng wasabi.


Med och lagade mat och åt den: Hanna, Marte, Magnus, Johan, Henrik & jag. Senare kom Torbjörn, Stefan och Adam.

Lite mörka bilder, kan inte ljusa upp dem. Har inte program för det i datorn just nu.

... Alanis vet hur man lägger orden :)

You live.. you learn..

 


Gäspar du, gäspar jag.

En gäspning (pandiculation) är en djup reflexmässig inandning med öppen mun. Man gäspar oftast för att man är trött men även om man är uttråkad, nervös, överansträngd, har druckit alkohol eller har tagit lugnande medel. Exakt varför man gäspar är inte helt klarlagt, men den förhärskande teorin är att man gör det för att fylla lungor med luft, så att de inte faller samman. När man gäspar flödar också mer blod till hjärtat.

Gäspningar tvingar ofta fram en reflex hos personer som ser eller hör gäspningen, och leder till att även de börjar gäspa. Enligt ett experiment genomfört av Nature Service reagerar ca 40-60 procent av personer som ser en video med en person som gäspar med att själva gäspa. Att hålla för munnen med handen hjälper inte mot detta. Enligt samma experiment har människor med stor kännedom och medkänsla lättare för att "smittas" av gäspningar. Antagligen är gäspningsreflexen ett arv från våra förfäder.

Troligen var gäspningar ett sätt för gruppmedlemmarna att signalera till varandra hur alerta de var, och det kan även ha hjälpt gruppen att gå och lägga sig samtidigt för att på så sätt öka dess effektivitet. Denna teori bekräftas av doktor Robert H Shmerlings studier av apor. Det finns ett stort antal djurarter som gäspar, förutom apor även råttor, pingviner, hästar, fåglar, fiskar, reptiler samt hund- och kattdjur.

Ibland kan gäspningarna användas som en varningssignal. Charles Darwin nämnde exempelvis i boken The Expression of the Emotions in Man and Animals att babianer gäspar för att hota sina fiender (varvid tänderna blottas). Babianerna använder sig också av gruppgäspning som signal för att det är sovdags, en ritual som avslutas med en enorm gäspning av babianhannen.

Källa: wikipedia

(OBS! Randombild från google images).

Hur ska jag hinna allt?

Jag har lite smått lyxproblem. Jag vet inte hur jag ska hinna med att göra allt jag planerat att göra i mellandagarna. Det är många jag vill träffa och göra roliga saker med. Hoppas jag kan finna tid för alla så att ingen faller bort. I "värsta" fall kanske man kan slå flera flugor i en smäll.

Åker till Södertälje på onsdag kväll och sen blir det mys med familjen. Sen ska jag träffa Johanna, Jens & Lukas, Dennis, Jocke, Mulle, Magnus, Oscar och Marcus såklart. Har jag glömt någon? :) utöver det ska jag hinna plugga. Sen är det nyår, och sen ska man hem tillbaka till Sunne igen eftersom skolan börjar 10jan.


Nä, nu ska jag städa undan efter festen vi hade här igår, luktar gammal snus i öl :p inte mumma. Ska försöka få upp lite bilder från igår också. Vi började med sushi och sen blev det mysfest kan man säga. Vi blev inte så många, men det var trevlgit :)

I'm learning how to...

There's always many ways of giving an answer.

Development demands energy to cope..

 

 


Statistik

Inte en enda gång de senaste 90 dagarna har det varit 0 besökare :)
Det är inte som på catcat.blogg.se's glänstid för måånga månader sen, då var det runt 100 unika läsare om dagen och jag tror rekordet ligger runt 400st.


Hur som helst syns det att det finns lite anhängare kvar, och lite nya.Design och sådär

Letar lite inspiration... :))
Det finns verkligen så sjukt mycket blandade typer av design!

(Klicka på bilderna för att se i större format)Lär du dig göra filmer som denna, är du garanterad jobb. Då slipper du oroa dig :)


Källor: www.forgotten-hopes.com

Såhär kan man göra...

Jag är usel på att sköta en kalender. Att komma ihåg att ta med den, och att fylla i när något nytt ska in. Jag har gett upp papperslösningen. Under min praktik använde jag mig av ett litet program i macen där man kan göra egna post-it lappar digitalt. Efter en stund blev de så många, så jag snurrade ihop lite i photoshop. Tillslut blev det någon sorts bakgrundskalender.

Det fungerar klockrent!! datorn har jag ju med mig hela tiden (mer eller mindre) och jag kan verkligen inte missa att varken skriva in eller inte komma ihåg något.

Så nu när jag hade lite tid över så gjorde jag mig en ny, för slutet på dec och början på nästa år. Det är klart det inte får plats så mycket info, men det är riktigt bra för mig som är lite glömsk :)

Klicka på bilden för att se i större format.


Mys

Hemmagjord pirog, slutet på en film, cola, min älskade macbook och lite mysbelysning efter en heldag med företagsekonomi och eftermiddagsjobb i grupparbetet!

Snart kommer det över vänner för att se på film :)


Hanna med pappersmustasch

Såhär kul har vi på lektionen i företagsekonomi.


Face itUps and downs

Jag är så TRÖTT på att alltid få dåligt samvete när jag äter godis. Så idag köpte jag lösviktsgodis. Ni ska veta vad det innebär i min skalle.. pff

Idag är det inte någon superbra dag.. biter mig själv i läppen hela tiden eftersom jag spyr på min egen röst och när jag inser hur dålig jag är på att formulera mig :(

Projekt i skolan osv

Har fått två stora projekt att jobba med i skolan. Och den här gången är de under hård tidspress. Har längtat efter lite tryck i utbildningen. Älskar att jobba under stress, får så mycket gjort då. Och sen efter några veckor av avslutat jobb kan jag inte ens förstå att det är jag som tagit fram grejerna. Hittade en låda med gamla jobb som jag gjorde när jag var assistent för en reklamchef under en av mina tidigare anställningar. Jag är en otroligt självkritisk människa, men t.om jag tyckte det var snyggt :) tummen upp! Kämpar för att peppa mig själv till max nu, så jag kan prestera och bli flawless.

Fick ryck och färgade håret precis förresten. Gud vad håret alltid blir som silke och skinande när man gör sånt! Bytte sida på sidbenan också, får se om det är någon som ser någon skillnad sen :)

Oj, tiden sprang iväg lite nu. Det blir till att sova nu så man är pigg till morgondagen. Vi har en otroligt grym och inspireande lärare imorgon som vi har lyxen att ha några fåtal gånger under ett läsår.Tog lite bilder i brist på annat att göra när jag väntade på att färgen skulle värka. Jag är ju så förälskad i min MacBook Pro som jag fick i present från företaget jag gjorde min praktik hos. Så jag utforskar allt i den här macen, däribland de uttjatade effekterna i Photo Booth x)I dare you to make a similar clip :)

Såhär roligt kan man ha när man har tråkigt :))


The winner

.. "the winner takes it all". But what happens if there is no competition? Is there still a prize to win? and will it there be a winner?

The answer is simple. Yes. But you should not take the continuing possession of the prize for granted. I'm no stealer, but there's other people who is. So keep your eye on the prize and always have the goal to treat it right.

I'm aiming for a goal. And I tend to win :)

Good thinkin'

[2010-12-13 17.21.52] Marcus says: alla problem går att fixa

Work it..

.. it harder, make it better, do it faster, makes us stronger. More than ever hour after, our work is never over!!


Jobba jobba joooobbaa!! xD

Undra varför jag hamnade i värmland ;)))

VÄRMLANDS VÄRDEORD:
Nöjd, trygg, glad, delaktig, betydelsefull, inspirerad, kunnig, kär, lugn, harmonisk,
flexibel, stolt, kompetent, berikad, aktiv, personlig.

(Ord ur en undersökning gjord för att ta fram värmlands nyckelord).


Det är ju precis sådär jag vill kunna beskriva mig själv :) och man blir ju som man umgås!
Får se hur länge jag blir kvar här dock :oBilder tagna bokstavligen precis utanför skolan. Runt kl 12.00 den 2010.12.10.
FOTO: catcat.blogg.se
Det är så vackert irl så man nästan tappar andan.

Kidnappa mig! :)

Kidnappa mig!

Säger inte så för att jag vill härifrån direkt, eftersom jag blivit otroligt positivt överraskad över hur roligt jag har haft det sen jag kom till Sunne.

Men det ska bli så kul att träffa Marcus vid nyår, och igår blev han kidnappad av sina vänner. Och jag tycker de kunde ha kommit och kidnappat mig också. Synd bara att de var nååågra för många mil ifrån för komma o ta mig.

Hmmm ja Johannes har förresten uppenbarligen glömt bort mig nu eftersom vi inte hörts av på länge. Det suger, men o andra sidan kanske det är bra att vi inte hörs av. Han har ju det så trevligt i Norge och jag vill inte försöka ringa och störa (han skulle dock ändå inte svara). Han låter bli att plocka upp telefon när han inte får ut något av att svara :p

Anyhows.. sitter just nu på lektion i företagsekonomi. Det är lite zZznark, men nyttigt. Otroligt bra att kunna inför företaget jag ska starta sen. Lovz :)

Ikväll blir det mys och idolfinal. Imorgon blir det partaj eftersom Magnus och Pernilla fyllt år nyligen. Tjohoo :) jag ska bli full imorgon :) så jag ber er alla att inte svara när jag ringer, för det är inte jag som ringer, det är alkoholen.;)

Text är sexigt :)

Are you like a crazy person?

... Im quite sure they will say so •


This is what you threw in the trash

Jag jobbar lite på min självkänsla och självförtroende. Går halvbra. Men det går framåt iallafall.


IT's so fluffy Im gonna die!!!!!11ettett


Kolla vad glad hon är :D


Can't help it

.. kan du ge fan i att springa runt i mitt huvud?? Jag vill inte tänka på vad du har för dig, vart i världen du är, vad du planerar inför julen, om du är glad eller sur eller om du sovit gott. Jag vill inte tänka på dig. Så varför kan du inte bara försvinna ur mitt huvud?? :(

Time heals. Im your loss.

SUNNE HERE I COME!

Packade ihop mina saker inatt mellan 01.00 och 02.15. Flyttlådorna tog slut.. fick packa i IKEAkassar, hrrrmpf. Är lagom trött idag på jobbet. Men kommer nog inte få in så mycket att göra då det är min sista dag här. Ska packa ihop det sista vid min arbetsplats och säga hejdå till alla kollegor. Det kommer bli jättetråkigt att åka härifrån.

Förhoppningsvis är det inte stopp på vägen till Sunne (ta i trä), men det är nog oundvikligt. Hoppas på att få komma fram innan lördag kväll eftersom jag ska äta lite middag med vänner i Sunne då.

Sitter och dricker en halvkall Latte nu från Seven Eleven. Och vet inte riktigt vad jag ska göra. Hmmm :)

Oj oj lilla gumman

.. om du inte vet något, så kanske det är bäst så.

Hejdå

Gick till tunnelbanan idag. Kände lättnad av någon anledning. Nu är det bye bye. Jag orkar inte bli besviken längre. Ha så kul i Norge.

Dagens tips

Hur tänker ni killar eller tjejer som hellre sitter och spelar spel med främlingar i timmar på nätet och låter besökande antingen titta på eller glo på tv själv? Det är ju helt okej om man använder spelande som tidsfördriv om man är ensam hemma, men man skiter väl ändå i att spela om man har besök?

Jag vet att jag inte är den enda som råkar ut för detta. Jag har varit med om det mååååånga gånger nu, och nu är det nog. Så, jag säger detta till alla er där ute som drabbas; om han/hon inte kan släppa datorn, åk hem. Det är inte värt det.

Wärmland & nyårsplaner

På fredag är det min sista dag på praktiken. Jag har varit här i 4 månader men det känns inte så. Tiden har rusat förbi och jag vill inte åka härifrån. Jag känner att jag platsar så bra med människorna. Jag kommer verkligen sakna stället. Ser inte direkt fram emot att åka tillbaka till värmland eftersom det ligger så off, och är instängt.

Självklart ska det bli skönt att äntligen få sova i sin egen säng igen, och att få träffa alla klasskompisar. Men jag är verkligen inte någon student. Jag är ingen skoltjej. Jag får dåliga vibbar från låg- och mellanstadiet så fort jag kliver in i en lektionssal.

Det är en handfull människor som jag ser fram emot att se igen :) men jag kommer verkligen sakna stockholm och tempot som faktist är här.

Ser redan fram emot nästa praktikperiod som jag ska göra i England. Har redan börjat spara undan pengar till det, trots att jag har stipendie, för leva fattigt ska jag banne mig inte göra när jag är där :) .. om jag vågar åka dvs :)


Vad händer över jul & nyår då?? hmm.. jag pratade smått med Marcus igår och frågade om vi inte skulle fira ihop. Det var så kul att träffa honom i Jönköping i veckan och han kallades "svansen" av de jag jobbade med där. Men det gör mig ingenting :) han är så söt så.

Det har ju blivit lite tradition att jag firar nyår med Johanna :) och hon pratade något om att hon antingen skulle fira hos sina föräldrar eller i Motala hos hennes killes föräldrar. Så oavsett vart hon än åker så följer jag med, eftersom Marcus bor i Motala och Johannas föräldrar bor i samma ort som mina :) Kommer bli fint det där. Ska snart börja fundera ut lite nyårslöften.


Jag har en känsla av att nästa år kommer bli underbart!

Dreamhack Winter 2010

It's all over!

Jag förstår inte hur så många kan reta mig över att jag envisas med att åka till Dreamhack och jobba. Det är många som rynkar på näsan och smått idiotförklarar mig när jag pratar om det, men om ni som gör så hade varit där, hade ni förstått varför jag engagerar mig.

Människorna där är helt underbara! Och då pratar jag ju såklart endast om Crew, de som jobbar där. Man får så mycket kärlek av nästan alla 400 som jobbar. Det bästa med DH är att inget är fel. Alla är sig själva där. Det är ingen som dömer och ser snett på en. Alla låter sina riktiga jag stråla ut genom fingrarna och man kan riktigt se hur många njuter av just det. Självklart kan man tycka att någon är skum, men man ser inte personer på samma sätt. Och det känns i luften. För första gången sedan 2005 ville jag verkligen inte åka därifrån. Har nog aldrig myst och kramats så mycket på så kort tid förut.

Jag saknar det redan!Invigningen. FOTO: Darkneis (lanbilder.se)Vårt turneringsområde.  FOTO: Unknown (Facebook)Slagsmålsklubben live.  FOTO: catcat.blogg.seJag efter massage av Algaron (Relax och Massage area). FOTO: RoM crew.RSS 2.0