<3 YOUTUBE

En jävligt skön låt..
Brorsans film, hans kompis som skrattar ;D

:D:D:D


Hahahah stackars unge :D


Dream of me

En underskattad låt... 


Jag ryser.. :) Så fint :D

Pizza?

Jag äter pizza typ en gång i månaden... eller ännu mer sällan. Ändå kände pizzabagaren på värdsholmens pizzeria igen mig imorse när vi båda var vid busstationen :-)  Ska fråga nästa gång om han kan lägga till min favoritpizza på menyn ;)

Innehåller:
Oxfilé
Färska tomater i skivor
Skinka
Vitlök
Beasås
Ost

"Halvinbakad" dvs ser lite ut som en fisk typ :-)
(Inspiration: Mölnbo special / A la Värdsholmen)Kompis det går bra nu

Jag har aldrig haft svårt att sova.. men nu de senaste dagarna har jag varit pigg som en jag vet inte vad. Jag tvingar mig själv tillslut att sova och det sker runt 00.30. Tidigare har jag kunnat somna ståendes 20.00 utan att ens försöka.

Det skummaste är att jag har det skitbra på jobbet atm.  Jag har massssssor att göra, men jag har ALLT under kontroll. Enormt skönt! Det är nu jag borde sova som bäst tycker jag.. men nää jag sover bättre när jag är stressad :S

Jaja... det går bra med det mesta nu iaf. Jag är inte fattig, jobbet går bra, allt är superskönt med pojkvän, familj och vänner. Nu är det bara lite sol och värme som saknas, annars.. kan det bli bättre än såhär just nu?

.... det här är iofs sista veckan innan semestern! ;D

Du

Lilla gumman... jag är lite halvless på att du inte hör av dig längre. Jag har packat alla dina grejer och lagt ner dem i källaren. Du kan ju höra av dig när du känner för att hämta dom samt betala hyran för den sista månaden. Skriver detta här eftersom jag vet att du läser min blogg ibland.

:(

Vad ska alla multifamiljer i södertälje göra nu?

(Källa: Telgebostader.se)Nya regler mot trångboddhet

Det hårda trycket på lägenheter i Södertälje bidrar till att många tränger ihop sig och bor allt för trångt i samma bostad. Därför ser vi, i samarbete med Södertälje kommun, över våra regler för hur många personer som får bo i en och samma bostad. Detta gör vi för att förhindra osunda boendeförhållanden, både för de som bor trångt men även för de kringboende som påverkas.

Bedömningen av hur många som får bo i lägenheten är ingen fast regel. Undantag finns för föräldrar med många barn och när lägenheten är större än normalt. Dessa undantag bedöms från fall till fall.

Boende per lägenhet
1 rok < 49 kvadratmeter, max tre personer
2 rok < 70 kvadratmeter, max fyra personer
3 rok < 90 kvadratmeter, max sex personer
4 rok < 110 kvadratmeter, max åtta personer
5 rok < 120 kvadratmeter, max tio personer

Har du några frågor angående detta är du välkommen att kontakta Bobutiken på telefon 08-550 297 00.Midsommar!

Följande text är hämtad från 
http://www.mhbibl.aland.fi/alandica/midsommar/midsommar.html


Tydor och magi om midsommar

På midsommarnatten har sedan gammalt märkliga saker inträffat. Med magiska hjälpmedel har man kunnat försäkra sig om god skörd och frisk boskap, samla läkeörter och dessutom se sorg, glädje och kärlek i framtiden. Midsommarnattens dagg ansågs förr ha läkande kraft, och om man rullade sig i daggigt gräs försvann fräknar och finnar.
Det mesta av midsommarens magi är förenat med framtid och kärlek. Det finns flera olika metoder för flickor att ta reda på vem de ska gifta sig med.

- Den vanligaste är att plocka nio (ibland anges sju) olika sorters blommor och sova med dem under huvudkudden, så visar sig den blivande mannen i en dröm. Om man dessutom skakar den vissna buketten morgonen efter kan man hitta hans hårstrå.

- Vill flickan inte vänta kan hon plocka nio olika sorters blommor på nio olika ängar, så träffar hon honom redan på midsommarnatten.

- En annan variant är att sopa golvet baklänges i bara linnet på midsommarnatten. Gör hon det på gården träffar hon sin blivande fästman i grinden.
Vid korsvägar händer mycket under midsommarnatten. Ställer man sig vid en korsväg på midsommarnatten får man se sin tillkommande. I Lemland Västeränga gick flickorna över nio korsvägar och mötte sina blivande män då de gick över den sista. På Kökar heter det att man klockan 12 kan lära sig spela av troll- eller forskarlen.


Vill man veta något om det kommande året i största allmänhet kan man gå och sätta sig under ett gammalt äppelträd på midsommarnatten. Det kommande året syns också om man sätter sig på taket till ett hus som flyttats tre gånger.


 


Jag fullkomligt HATAR att dansa runt midsommarstång. Kan verkligen inte komma på något värre!!

Avbokad intensivkurs i körkort

Nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och avbokat intensivkursen för körkort. 

Jag har alla papper klara, körkorts- och handledartillstånd så vi kommer övningsköra i ett år nu, så tar jag kursen nästa sommar istället. 

Pappa hade nån idé om att vi ska köpa en skruttbil på blocket som jag kan öva med. Vi får se hur det  blir med den saken :-)

Känner en enorm lättnad över att va avbokat kursen. Jag har inte övningskört någonting alls knappt och det känns lite som att jag skulle slänga 11.000:- i toaletten om jag inte avbokar. 

Det får bli buss och tåg det närmsta året så får jag ge mig ut på vägarna i juli nästa år.. se upp då ;)

Jag och Johanna

Johanna.. jag vill bara passa på att säga att du är den enda som får mig att klä ut  mig till papparazzi och skratta åt det! <3

Du betyder något enormt mycket för mig! 
Må vi hamna på samma ålderdomshem i framtidn' ! :D

Mr BOB har kommit hem

Sent igår kväll så ringde en tjej och frågade om vi hade hennes kanin. Och efter några kontrollfrågor som hon svarade rätt på så fick hon tillbaka sin älskling igen. 

Han är tydligen bara 8 veckor gammal och hade inget namn. Vi sa till tjejen som var i 17års åldern att vi kallat honom Mr Bob och hon bara skrattade när vi sa det. Tydligen så hade hon haft honom i 4 veckor och han hade lyckats rymma 2 gånger under den korta perioden. Hur lyckas man med det?

Nåväl.. det var ju skönt att vi slapp ge den till kommunen som antagligen hade avlivat den. 
Tjejen bor i samma port som jag så man kanske stöter på Mr bob någon dag.  :-)

Det var ändå bra att det inte tog längre tid.. för då hade det blivit jobbigare att lämna iväg honom.

Bye bye bob!


Mr BOB the rabbit

Jag och Johanna har bestämt oss för att kalla den upphittade kaninen för BOB. Det var så tråkigt att kalla den "kaninen". Risken med att vi namngett den är ju att vi blir fästa vid den. Kaninungar är ju enormt goa! Han är så snäll också. Glad och mysig. 

Jag och johanna ska käka lite mat senare idag och antagligen så ska vi kolla fotbollen också. Då blir vi massor som kollar, oskar, felix, bob, johanna och jag (katt, katt, kanin, apa, jag)   ;)

Ska fixa det sista här på jobbet nu och sen ska jag bege mig hemåt. 
Mr BOB the rabbit ! :-)

Upphittad kanin

Igår hände en liten sak som jag och Johanna fått ta hand om. Följande skickade jag till tidningen City idag och bad om hjälp.
Hej city.
Vill ni vara snälla och hjälpa oss?

Jag och min vän Johanna var ute igår och rätt som det var så knatade en liten dvärgkanin ut från buskarna. Nu vill vi hitta ägaren och vi behöver er hjälp. 

Det är inget villaområde så den kan ha hoppat långt. Den var dock inte ovårdad på något sätt och hade med andra ord antagligen inte varit ute länge. 

Den finns just nu i en av våra lägenheter. Och där kan vi ju inte ha den. Vi skulle kunna lämna den till kommunen men hittas inte ägaren så finns risken att den avlivas. Vi känner att det antagligen sitter någon orolig ägare som tror att den är borta för gott och vi vill såklart lösa detta så fort det bara går och vi behöver Citys hjälp till det.

Plats: Värdsholmsgatan i Södertälje
Tid: 17/6 ca 22.00
Typ: "Ljusbeige" ung dvärgkanin
Personlighet: "Hoppig" och lekfull men väldigt lugn när den omfamnas.

Vi sätter upp lappar i området idag men håller tummarna om att City hjälper till i detta.Känner Du igen kaninen på bilden? Hör av Er till Catarina eller Johanna på 076 ******* eller 070 *******.


Om vi inte får svar inom en vecka så lämnar vi vidare den till kommunen (som vi är tvugna till enligt lag att göra). Vi kan inte polisanmäla detta eftersom polisen bara tar emot anmälningar på katter och hundar. 


Tack på förhand / Catarina & JohannaDet har skritivs om upphittade djur tidigare i City så vi chansar lite. Hoppas någon nappar på det. Om inte vi hittar ägaren till kaninen, och kommunen säger att det är lugnt så kommer jag och johanna ha delad vårdnad tills vi hittar någon som vill ha den. Vi får väl lägga ut den på blocket eller något.. 

Den är så jävla enormt söt!!!Den är sötare och mindre IRL än vad som framgår på bilden :D


Känner någon av er igen den (antagligen inte) så skriv din e-post i kommentarerna så hör vi av oss.

Krille <33

Jag måste bara tillägga att Krille kom hit till Dreamhack och överaskade mig :D Snutteplutten kom hit i lördags och sov kvar. De åkte hem igen på söndagen eftersom dom skulle hem och jobba. De kom tillbaka idag igen dock och lämnade bilen som de lånat. Ruskigt mysigt att han kom och jag hade nog inte varit lika nöjd med eventet om inte han hade kommit.

Snart är det midsommar och vi funderar på att dra ner till västkusten och fira. Kommer bli hemskt trevligt hur vi än gör. Tältar vi så kommer det nog bli kallt, men krille är varm och go så jag får krama honom om jag fryser. Han är min lilla eld :-)

Puss

På plats under Dreamhack summer 2008

SJUK!

Blir fan alltid sjuk under DH. Inte så jäkla konstigt egentligen dock eftersom det är 5000 personer med datorer inkopplade och 5000 besökare här. Alla går runt på sina egna små baciller och säkert alla 400 i crew är sjuka. Jag är mao inte ensam om att gå runt och vara snorig.

Jag jobbade i år som ESWC admin för det svenska kvalet till den riktiga turneringen (finalerna) som hålls i San Jose senare i år. Vår turnering är nu slut och efter en jävligt tight final mellan SK och förra årets kval-vinnare Fnatic.

Det finns en arena här med plats för 600 personer. Under finalen var denna smockfull och stämningen var lika hög som under fotbollen, sverige - spanien, som visades på samma skärmar i lördags. Det är 3 big screens som allt visas på och vissa tycker även att trycket var större under finalen i ESWC än i fotbollsmatchen. Ganska sjukt ändå :-)

Jag sov från 02.00 till 19.00 idag och var lagom utvilad. Har sår under näsan efter allt snorande och jag hostar något enormt. Det är dock skönt att vår turnering är färdig, jag har inget att göra nu mer än att vänta på att vi ska riva båset, vilket kommer ske kl 03.00 inatt. Dvs om 3h.

Den andra CS turneringen som hålla i vårat bås är nästan klar och det är minst lika spännande i den. Jag har dock inte någon större koll eftersom jag inte har någon energi kvar i kroppen.

Hoppas ingen kommer och pratar med mig under den närmsta tiden för jag orkar inte svara :-)

Jag har blivit intervjuad 2 gånger och skrivit en autograf ;) jag är tjändiz ;)

Jag lägger upp lite roliga bilder från eventet när jag kommer hem, jag orkar inte göra det nu. Under den här lilla stunden jag bloggat så har jag haft min lilla paus. Jag sitter här och ser hemskt upptagen ut ;)

Om ni är sugna på att kolla på lite bilder från eventet så finns det massor på www.dreamhack.se och på www.fragbite.se www.rakaka.se har också lite bilder.

Nu ska jag gå och äta lite. Over'n out :-)

Hååår!

Åååhhh.... jag vill ha tillbaka mitt långa hår!!! :(

'

Klippte över 20cm. Frisören sa "Du kommer inte märka någon större skillnad, bara när du duschar"...

My ass...

Dreamhack summer 2008

Jahapp... efter många om och men så ska jag ändå åka dit. 

Ansökte om ledighet för DHS08 redan för 2 månader sen. Ansökte om jobb som eswc admin. Fick det beviljat.. yey! det innebar inte riktigt det jag trodde dock, vilket förde med sig en liten gnutta surdeg.

Jag har inte spelat speciellt mycket det senaste året men allt sitter i ryggmärgen redan :-) Det är föresten Counter-Strike det handlar om...

Jag kom lite senare till gruppmötet i fredags inför DH eftersom jag inte kunde gå tidigare från jobbet.. det första jag hörde när jag kom in var "Du ska jobba med WGT". Då blev jag irriterad eftersom jag signade mig som ESWC admin och hamnade på ett annat ställe. För er som inte har någon aning om vad WGT är.. så har det, iallafall alla tidigare år, varit en högst oseriös turnering där alla småfjortisar på eventet spelar (det finns dock såklart undantag). De spelar på egna datorer vilket innebär en hel del grejer.

- De sitter ute i hallarna
- De fuskanklagar varandra
- De KAN fuska om de har multihemliga prylar
- Man måste stå brevid vissa om lagen sitter för nära varandra och kan "ghosta"
- Hela klaner kommer bort och klagar hos oss om något är fel, inte bara ledaren
- Snittåldern är jävligt låg
- Vi admins får sitta vid egna datorer och kolla matcherna via HLTV, vilket suger imo
- Det är fler i crew och det kan bli jäkligt rörigt

En liten fördel med WGT är att det är en större turnering, folk spelar ibland på arenan med större publik, vilket kan vara ball, och i den turneringen så finns det mer utländska lag. T.ex aAa från frankrike som jag ska ta hand om (lovade nekson). 

Nu har ju saker ändrats lite sen jag var med i WGT sist.. Så det jag skriver är inte fakta, det är observationer från tidigare erfarenheter ;)Fördelarna med att jobba i ESWC är desto fler imo...

- Mognare spelare
- Mer seriöst
- Lagen kan reglerna
- De spelar på ESWCs datorer och kan inte fuska/anklaga andra för fusk på samma sätt
- Färre lag att hålla reda på
- Spänningen är enorm, man står bakom lagen


De negativa bitarna är..

- Få i crew (dock inte för få) men knasar sig något så kan det bli jobbigt
- Det är "våra datorer" dvs går något fel måste vi fixa
- Vi hade iaf dress code sist, vilket kan vara jobbigt om det är varmt (jeans som gäller)
- Felar en admin så blir det större explosion än om man är i WGT kan jag tycka
- Större press på sig att jobba braJag kommer förmodligen att få göra lite allt möjligt. Vara där jag behövs. Och är det i WGT ibland så spelar det ingen roll.  Men jag vill inte BARA jobba med WGT.. det har jag gjort en gång innan och då var själva jobbet ganska kasst. Dock jobbade jag med skönaste crewet i världen då, nuke.se. Stora feta svettiga tatuerade killar som sniffar ens hår när man varit och duschat. Haha.. låter inte så charmigt, men kul som fan va det :D Det är inte samma crew nu längre och jag känner dem inte så jag kan inte uttala mig om dom är roliga eller ej... dom är säkert lika trevliga som nuke, bara mindre svettiga kanske :D

DHS05: Grrltech  (Informations och monterjobb)
DHW05:Gamingeye  (journalist och turneringsadmin)
DHS06: Game  (WGT Admin)
DHW06:Gamingeye Female  (GFT en av huvudadminsen) 
DHS07: Game  (ESWC Admin + förkval Inferno online dam & herr)
DHW07: - 
DHS08: Game  (ESWC/WGT Admin)


Jag åker ikväll med Sobbes brorsa Utaru. Så jag kommer inte vara online under några dagar. Jag kommer eventuellt att rapportera lite från Dreamhack under helgen dock.

Peace

Three magical words

I helgen så var jag och besökte värmland och Krille. Vi åt mat med hans föräldrar, träffade vänner och partade lite. Krille spelade även fotbollsmatch som jag kikade på. 

På vägen hem från Karlstad satt jag på tåget och lyssnade på radion i mobilen. Det var "Äntligen helg med Breitholtz och Berg" på Mix megapol. Just denna eftermiddag pratade de om begravningar. Att alla i en persons närhet som någonsin har brytt sig samlas för en enda dag och säger bra saker om den avlidne. En sån samling människor kan man sällan få ihop när man är i livet.

Poängen i diskussionen var att man ofta inte får höra alla de bra sakerna och vad folk uppskattar med en när man är vid liv, de orden kommer när man dött. Carina Berg tyckte detta var tråkigt så hon skrev en dödsruna till Breitan som var jävligt kul, där hon berättade allt positivt hon kunde komma på hos honom. 

Nu kan jag inte sammanfatta allt som sades i radion, men summa sumarum är ju att man inte ger så många komplimanger som man kanske borde. För ett år sen sa jag knappt några komplimanger alls.  Under det senaste halvåret har jag bättrat mig :-) Om jag tycker att någon har en snygg tröja eller vad fanken som helst, så säger jag det.  Och jag har märkt att folk kan bli jäkligt positivt överraskade och glada... och vem vill inte bli på bättre humör en måndagmorgon när allt går skit? :-)

Nä.. carpe diem.. fånga dagen...  och öppna käften. Innan det är för sent.

Jag har för övrigt jävligt svårt att säga de tre magiska orden. De enda jag sagt det till, i seriös ton den senaste tiden, är nog till Johanna och Fredrika. Jag har inte sagt det till någon i min familj och inte heller till min pojkvän. Det blir som tunghäfta när jag ska säga det och jag tänker för mycket på varför jag inte sagt det tidigare och tillslut så har ögonblicket försvunnit och jag säger antingen "du är skum" eller "du är knäpp"  :p

Förstår inte hur jag kan vara så rädd för att säga det....

Missförstå mig inte nu... säger jag "du är knäpp" så menar jag inte att jag älskar dig :D jag säger så mer eller mindre jämt. Det är bara mitt sätt att ibland rymma från mina egna ord när jag vill säga dem.

Det kanske är JAG som är knäpp?! :-D

Proffsfotografen


FOTO: Catarina

;)

Grattis igen brorsan! FOTO: Mamma

Grattis brorsan till studenten!

Jag är stolt över dig brorsan! Grattis till studenten.. nu är det fan över! Nu börjar det riktiga livet med tidiga mornar och sena kvällar av jobb. Jag önskar dig all lycka till.. även om det inte behövs, det kommer gå skitbra för dig ändå! Jag känner det på mig och min magkänsla brukar aldrig svika mig :D

Jag ska be morsan maila över lite bilder från gårdagen som jag kan lägga upp här :D

... Idag ska jag till värmland föresten! Längtar något enormt! :D

RSS 2.0