Plums plums!

Jag bjöd in ca 90 pers på facebook för utekvällen imorgon men det blev som väntat många som tackade nej. Kanske lite för att det just är en söndag. Anledningen till att det blev en söndag var ju just pga att jag skulle dit oavsett och tänkte att det skulle vara kul att få med mig lite mer människor.

Än sålänge är det Johanna och Emelie som tackat ja. Dennis, Tobbe och Simon kanske kommer titta förbi också. Emelie var inte helt säker på om hon kunde komma eftersom hon är på kryssning lör-söndag men hon skulle ringa när hon klivit av båten. Johanna är sjuk men ska förhoppningsvis med ändå. Tobbe kommer om han hittar någonstanns att sova eftersom han bor i Nyköping/norge.. han skulle undersöka saken och återkomma. Simon bor i Eskilstuna och det känns som att han inte kommer ha tid och ork att komma.

I värsta fall får jag åka dit själv :) Det gör mig ingenting, det är ett så sjukt mysigt ställe och tanken fr början var ju att jag bara skulle kika förbi och hälsa på Magnus och David som är the head masters of the place.

Jaja.. snart är man tant.. pff :) Fyller ju fader kom jag på också! haha.. (internt) fan va skoj!! haha!

Födelsedagsfirande 2k9

Jag har min födelsedag den 2mars. Då fyller jag hela 22 år.. pff :-) 
Födelsedagar är inte riktigt lika skoj dock längre känner jag.. iaf inte mina. Andras är roligare. Men kan vara kul att samla lite folk ändå sådär..

Jag har sedan en tid tillbaka gjort lite affischer åt Underbara bar och bistro som är en restaurang och numera ett uteställe på söder. Ett UNDERBART ställe med jättetrevlig personal och skitbilliga priser i baren. DÄR tänkte jag att man kanske skulle fira min födelsedag. 

Än sålänge är det iallafall jag och Johanna som ska dit nu på söndag 1mars och först äta god mat och sen dricka jävligt billig alkohol :-) Och det vore ju urkul om fler ville dyka upp! :-D

"Underbara söndag" heter arrangemanget och som ordnas lite extra då och då. Den här gången ska det vara någon sorts sambashow och sen är det en DJ som kommer och lyfter taket. 

Här nedan finner ni mina affischer som suttit uppe på söder för evenemangen :-)

 

Vill ni stå på gästlistan brevid mitt namn kan ni skriva ert för- och efternamn här nedan i kommentarerna eller skicka ett sms till mitt _nya_ nummer så skriver jag upp er :-)

Ni kan också anmäla er på Facebook - Min eventinbjudan 

Väl mött! Ses på söndag!



Facebook - Underbara söndag 
Facebook - Underbara bar 
www.barasondag.se 
www.baras.se

"Fan vad du tycker allt är roligt nuförtiden!"

Brorsan klämde ur sig en ganska skön kommentar vid frukosten här på jobbet imorse:

"Fan vad du tycker allt är roligt nuförtiden!"

Och ja.. jag är nog fanimej gladare idag än jag varit på länge. Trots att jag ramlade i lördags, sträckte nacken och har också ont i hela vänstra sidan. Jag är förkyld och imorse när jag skulle till jobbet åkte bussen bara förbi min hållplats och jag fick gå av mitt emellan 2 rondeller och traska vid sidan av en större väg med många bilar som var ansluten till motorvägen. Fick traska 20 min extra i snön till jobbet i mina skor som inte alls är till för att ha på vintern egentligen.

Men glad är jag ändå :-)

Ikväll ska jag hem och leta reda på kvitton och sen snurra ner på stan till H&M och lämna tillbaka 2 tröjor som jag köpte utan att prova i affären innan jag köpte dem.. hmm :-) sen ska jag städa lite och sen gå och lägga mig och sova TIDIGT! Ska bli sååååå skönt!


Fullt ös medvetslös!

Mitt liv har förändrats något enormt sedan nyår. Jag tränar 2 gånger i veckan, jag umgås med nytt folk mest hela tiden och försöker ta alla chanser jag får till att hitta nya vänner. Jag startar knappt datorn längre, delvis för att jag nästan aldrig är hemma eller så känner jag inte för det. 

Jag umgås med folk på vardagar! Det är en såån stor skillnad på min vardag så ni kan inte förstå. Förr kom jag hem från jobbet, slängde av mig jackan på golvet i språnget mot datorn. Slog på den och satt där till 00.30. Effekten av detta gav fetma, kutrygg och en jävla massa disk vid och ibland på tangentbordet. Jag överdriver inte när jag säger detta.. jag satt där jämt. Till och med på helger. Vänner kunde ringa mig och fråga om jag ville följa med ut, men jag kände sällan för det och blev kvar hemma. Johanna fick ta i med hårdhandskarna en gång och kom över och halvslet mig ur lägenheten. 

Det var ett skönt och soft liv jag levde då.. slappt. Den enda gången man stressade var när bussen var försenad eller tåget var inställt så man kom försent till "praccen". 

Nä.. jag tycker om mitt nya aktiva liv. På måndagar är jag allt som oftast hemma och återhämtar mig efter helgen kanske städar lite.. tisdagar är det träning och efter träningen brukar vi åka förbi ica och handla, onsdagar försöker jag klämma in socialt umgänge.. som t.ex nu på onsdag ska jag middaga med Gosman, ska bli skoj. Sen på träning torsdagar, sen har det blivit utgång eller soft hos Dennis och Jempa under helgen. Brukar sova där mellan fre och mån.. 

Jag startar knappt min dator längre.. jag kan ibland köra igång winamp och koppla till TVn när jag städar, men msn, mirc, steam, vent osv tilltalar mig inte det minsta längre. Samma sak med sms... vad fan ska man smsa för?? :-) ... egentligen. Hur osocialt är inte det?

Nä.. vill man få tag på mig får man slå en signal eller ringa på min ytterdörr :-) .. eller som grannen och Christopher gjorde i lördags, kastade in godis i brevinkastet :-) 

Nu är det fika när på jobbet.. ska bort och ta mig en varm kopp te så det lindrar min förkylning lite..

CATNYTT

Ja vad är det som händer egentligen? 

Här kommer en summering av helgens påhitt.. 

I fredags kom jag hem helt mörbultad från jobbet.. vill minnas att jag somnade som en stock relativt tidigt. På lördagen vaknade jag vid 8 och kunde inte somna om.. så jag började städa. Städa städa städa.. skoj skoj.. när klockan blev runt 16.00 var jag klar.. med diverse pauser och tupplurar inräknat. Sen på kvällen gick jag hem till Åsa (och malou men hon var inte med) där johan, johannes och jonas. Vi smuttade lite vin och diverse och gick ut vid 20.20. 

Vi gick till Trombon (?) och såg Johnossi. Jag hade bara hört typ en eller två låtar från dem tidigare men dom var jättebra live imo. Vi gick innan spelningen var slut.. eftersom det inte var någon åldersgräns där, och då inte heller någon alkoholförsäljning :S:S så vi gick till CP (rockbaren vid södertälje station).  Där satt vi och hade skoj :-) men vid 00.00 begav jag mig hem eftersom jag av någon anledning var så trött att jag höll på att somna sittandes. Det var en rolig kväll :-) Synd bara att jag var så sömnig. 

En rolig grej med detta var att jag inte kände personerna jag umgicks med. Det var Malous vänner och kollegor, och Malou var inte ens med. Åsa aka Eva-Lena (hih) hade jag träffat en eller två gånger tidigare men då pratade vi knappt något. Eftersom mitt nyårslöfte i år var att jag inte skulle vara feg över att träffa nya människor så bangade jag inte :-)

Dom bets inte :-)

På Söndagen bakade jag semlor :-) Då blev det stökigt i köket igennn... igår (måndag) kom Malou förbi och var moraliskt stöd när jag bakade kanelbullar. Började någonstans runt 20.00 och blev klara vid 23.00. 

Idag ska jag bjuda mina kollegor på semlor och kanelbullar vid 14.00-fikat. Det är skitkul att bjuda :-D alla blir så glada då! 

Puss på er


Johnossi - Man must dance


Johnossi - Party with my pain

Pffff på alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag är gulligt. Ett bra tillfälle att visa sin kärlek på. Men om man inte har någon att fira den med så blir den helt plötsligt världens mest värdelösa dag. 

 

:-)

 

Bara för att vara väldigt negativ.

 

Alla mina vänner har planer för denna dag, och eftersom det infaller på en lördag så lämnar det mig helt själv en hel helg. Pff :-)

 

Får se vad jag lyckas hitta på :) Något måste det ju finnas att göra. Har ni några tips?

 

Kram på er alla!


I ett vakuum

Ja, vad gör man? Och vad är meningen? 

Har aldrig, vad jag vill minnas, någonsin haft en sådan fjollig beslutsångest tidigare. Mitt största problem är ju just problemet att inte kunna lösa ett problem en egentligen inte är ett problem alls men som har blivit ett ändå... hmm. Efter en bestämmelse kan tyngre problem dyka upp, men man ska ju ta en sak i taget?!

Vad är det som är så svårt? Är en fråga jag ställt till mig själv ett tag nu. Det är väl bara att chansa och se vart vägen leder dig? Vad som än händer så är det inte jordens undergång om det skulle gå åt helvete. Det är väl det enda jag tror att jag vet atm. Eller kan det bli så fel att det inte kan bli mer just FEL?

I vanliga fall tycker jag om problemlösningar, men inte när det kommer till att ta beslut där utgången kan bli random. För det finns inget facit i slutet på boken som man kan tjuvkika på vid innehållsförteckningen och eventuella ordlistor. Det är vägen till facit som är den jobbiga. Och tar man en för lång "tänkeprommenad" kan affären ha stängt när man väl kommer fram. Och dagen därefter kanske affären har bytt affärsplan och säljer äckligt skumgummigodis som inte jag tycker om.
" Tooooo late.. utgångsdatumet gick ut! Nu kör vi på nytt!"

Metaforer.. vad är det egentligen jag menar? Jag vet inte.. och jag rycker på axlarna i skrivande stund och slår mig själv på pannan och funderar över vad fan det är jag funderar över. 

Det kan ju vara så enkelt att affären redan bytte till skumgummi för flera månader sen, men orkar och vågar man öppna den tunga dörren, kika in huvet och fråga?

Vad fan är det som är så jävla svårt? Dra mig ut från vakuumet och ut i vårvärdet! Det är ju faktiskt blå himmel ute! 

Jag undrar om jag någonsin kommer våga och då ha ett facit av den bra sorten i hand och om det överensstämmer med min uträkning, som iofs just nu består av frågetecken.

Fritt fram att misshandla!

Tydligen så är det okej att gå ihop några stycken och puckla på en främmande människa på gatan utan att få straff. Det är lugnt, det är bara att köra på. I Södertälje är det så iallafall.

Hörde på radion imorse att åtalet för det gäng som misshandlat en tjej i centrala södertälje (inte långt ifrån där jag bor) går fria. WHAAT???? 

Dessutom på radion så var detta en notis.. det var ingen stor nyhet och de nämnde det lite snabbt innan nyhetssändningen var slut. Killarna som misshandlade tjejen hade knogjärn och sparkade henne tills hon blev medvetslös. Tjejen har t.om angivit namn på några av personerna som var med i gänget. Inte ens "ledaren" i gänget, som är känd av polisen tidigare åkte dit. Det blev inget fängelsestraff, vård och vad jag förstår blev det inga böter heller.

När ska folk förstå att sånt här inte är acceptabelt?? När det gäller din dotter, son, bror, syster, mamma, pappa, kusin, ja någon i din närhet, det är inte förrän DÅ du öppnar ögonen. 

Jag kände inte tjejen i fråga men jag kunde ha gjort och det kunde ha varit min bästa vän. Jag blir så jävla förbannad på detta. Ungarna som utför misshandel LÄR SIG ALDRIG OM DE INTE ÅKER DIT PÅ DET!

Nä, ge dom spö. Stryk ska stryk ha, eller dryga böter så det riktigt svider! 

Bahhh...

Det skummaste av allt är att killarna som ryckte in och räddade tjejen blev höjda till skyarna som hjältar.. vilket är skitbra.. vardagshjältar ska uppmärksammas! Men hur kul är det att ingripa om man vet att personerna ändå inte åker fast? Killarna får väl vara nöjda med att de räddade en tjej ur en knipa hon själv inte kunde ta sig ur. Det skumma är att nyheten om att det inte blev något åtal bara blev en notis.


http://lt.se/nyheter/1.69787

Skiweek 2009

Vemdalen v4. Vi har totalt ca 60 pers som åkte dit tillsammans. Jag kände ... hmm... inte så många av dom. Dennis och Jennifervar med :) två av mina närmaste vänner.

Lyckad som fan var resan!

Började snyggt med att ligga i backen halva första dagen eftersom mitt första försök på snowboardgick åt helvete. På kvällen blev det fest... och jag vred foten lite fel.... det finns bildbevis på att .. hmm.. ahh.. bilderna får tala lite för sig själva :-D


Före vurpan..... (observera att jag av någon anledning har snö ända upp på låret INNAN jag ramlar).


Eftert vurpan!
'
hahahah! :-D

Ser nästan brutalt ut när jag tänker på det :-D men kul som fan hade vi :D
Dag 2 blev väldigt lugn.. eftersom ankeln svullnat upp till dubbel size.. minns inte riktigt men jag tror vi festade den kvällen också.. jag och killarna i stugan gick ut å dansade till 2 på natten :) Sen bastade vi när vi kom tillbaka till stugan.

Dag 3... tisdagen.. eller?.. hmm.. alltså.. jag har blandat ihop dagarna :) Låt säga såhär.. det var en sjukt skön vecka med mycket alkohol vissa dagar och ganska lite åka.. men lite åkt blev det med mina älskade blades.. hyrde ett par sista dagen och åkte i gröna backar ensam eftersom jag fortfarande hade ont i foten. De andra ville åka i lite mer branta backar. Det gjorde inget att jag fick åka själv.. det var ganska rogivande :)

Jag ska försöka leta upp lite andra bilder från resan. Jag tror Jennifer har fixat upp lite på sin bilddagbok.


Nu ska jag till Johanna och umgås. Ska sova soffa där sen.
Godnatt på er :D

Tjockis å fläskis

Igår var jag och Malou för första gången och tränade hos friskis å svettis. Vi körde ett medel gympapass. Det var roligt :-)

 

Jag har ju en Friskis & svettis-DVD hemma som hade samma upplägg. Den har jag ju kört hemma en del men det ger inte riktigt samma effekt. Passet på DVDn är bara 43min långt också, men innefattar dock allt som ett pass ska ha. Passet vi var på igår varade i 1h och jag och Malou ska köra samma pass en gång i veckan på tisdagar har vi bestämt nu :-)

 

Vi ska träna minst 2 gånger i veckan. Sen om det blir riktiga pass eller om vi tar promenader bestämmer vi efter känsla. Sålänge vi rör på oss tror jag det är bra :-)

 

Dum som jag är så har jag börjat räkna kalorier igen. Idag har jag käkat 600 kcal, och då nyttig mat. För att gå ner i vikt ska jag hålla mig under 1300 kcal om dagen, med andra ord så jag kan käka en ordentlig middag idag eftersom jag ätit mest frukt under dagen. Vad en ordentlig middag innebär vet jag inte riktigt än, kan bli fiskbullar :) i like..

 

Vi satt å pratade vikt på jobbet idag, och jag fick höra av en kollega "neeee men du väger ju inte mer än mig!".. det visade sig sen att jag vägde 10kg mer än henne. Jag väger ju minst 10kg mer än alla tjejer i min omgivning och det ska fanimej bli ändring på det nu. 

 

Inte för att jag inte är nöjd med mig själv direkt, men för att jag ska kunna köpa kläder som inte är XL :)

 

 ... och sen vill jag ju gärna ha väck min "gravidmage" och dubbelhaka (dubbelmoral?) :-)

 

 

Frågan är bara om man får bort en del av sin identitet om man går ner i vikt. Jag har ju alltid varit mullig/tjock.. det kanske inte är menat att jag ska vara smal(are)... men tiden får visa om jag lyckas eller inte... ni får hjälpa mig att hålla tummarna........ igen!

 

:-)


Mammaaa

Bara för att mamma MAILADE mig och sa att julen är slut och att jag borde byta bloggdesign så gjorde jag det.... och fult blev det :)

Lägger ner mer energi på design sen :)

Upptagna namn ;)

Jag, liksom säkert alla andra bruds där ute, har namnförslag på vad ens framtida barn ska heta ;)

Namnen nedan är nu upptagna!!!! (can you feel the iron?) ;);) jääääärn...

Kille:
Mattias
Theo
Liam

Mellannamn: Jean

Tjej:
Thia
Tilly
Hanna

Mellannamn: Anneli


.... och neeej,  jag vill inte ha 6 barn :)

RSS 2.0