Broby Grafiska i sunne

Utbildare: Broby Grafiska
Utbildningsort: Sunne
Längd: 3 år (120 KY-poäng)
Typ av utb.: KY-utbildning
Utbildningstakt: Heltid
Startdatum: 2009-08-31
Studiestöd: Ja


 

Beskrivning av Grafisk Medieproduktion (KY)

Grafisk Medieproduktion ger dig bred kompetens inom det grafiska området. Efter första året kan du välja mellan inriktningarna Produktionsteknik Flexografi, Grafisk Medieteknik eller Medieproduktion för webb. Oavsett inriktning jobbar vi efter begreppet "från idé till färdig produkt".


Utbildningens unika grafiska profil skapar en gemensam plattform, vilket ger alla tre inriktningar en gränsöverskridande helhetssyn. Stor del av utbildningen sker i projektform med näringslivsanknytning. Våra lärare har bred branscherfarenhet och vi jobbar i moderna lokaler med den senaste utrustningen och tekniken. Detta gör att du får alla tänkbara möjligheter till kontakt med näringslivet samt att utveckla din kompetens.


Medieproduktion för webb
Det här är inriktningen för dig som vill producera innehåll och tekniska lösningar för webbens olika kanaler. Utbildningen omfattar allt från idé, utformning av text, bild, animationer, film, ljud och teknik till distribution. Du har efter utbildningen en god kunskap om webbproduktionens olika delar. Efter utbildningen ser vi dig som en mycket eftertraktad kugge inom produktioner för digitala medier. Exempel på yrken är webbproducent, gränssnittsdesigner, applikationsdesigner, webbprogrammerare, animatör, programmerare för Flash.


Produktionsteknik Flexografi
Flexografitryck är en tryckmetod främst för förpackningsbranschen. Det är den snabbast växande trycktekniken i världen. Vill du jobba i en expansiv bransch med stora utvecklingsmöjligheter så är denna inriktning något för dig. Du får insikt i alla förekommande processer när det gäller tryck - från skärm till färdigt tryck. Du får både teoretiska och praktiska kunskaper i tryckoch prepressteknik, mätoch kvalitetsteknik samt underhållsoch styrteknik. Efter en bred utbildning blir du eftertraktad i den grafiska branschen både i Sverige och internationellt. Inriktningen ger kompetens för verksamhet med anknytning till tryckprocesser, med huvudsaklig inriktning på flexografitryck. Som flexografiingenjör kan du bland annat arbeta som produktionseller projektledare inom den grafiska branschen.


Grafisk Medieteknik
Inriktningen passar dig som är kreativ och intresserad av att samordna design och teknik till en grafisk produktion. Kurser inom bild- och reproteknik, färg- och kvalitetsstyrning samt grafisk form, typografi och layout ger dig kunskap att styra och kontrollera hela produktionsflödet. Inriktningen förbereder för kvalificerade arbetsuppgifter inom medieteknik såsom framtagning av underlag för tryckformsframställning, grafisk textbehandling och formgivning, digital bildbehandling och integrering av databehandlad information.


På BrobyGrafiska har vi den absolut senaste tekniken för prepress både vad det gäller programvaror för bildbearbetning, sammanställning av text och bild, utskrifter som automatiserade flöden. Efter utbildningen har du möjlighet att få jobb på reklambyrå, designbyrå eller repro-/prepressavdelning på tidning eller tryckeri.

Källa: http://www.kyutbildningar.se/Grafisk_Medieproduktion_KY_14886.htm




Lite mer information :)

Selma Lagerlöf döpte i Gösta Berlings saga Sunne till Broby, bron över sundet. På BrobyGrafiska kan du gå utbildningar som alla är utvecklade utifrån möjligheterna att få jobb. ­ Skolan har idag bland annat Skandinaviens enda flexografitryckutbildning. Som Sveriges centrum inom förpackningsdesign och tryck har BrobyGrafiska ett stort nätverk inom näringslivet som genom ­praktik, olika projektarbeten eller gemensamma kurser blir dina personliga kontakter.
BrobyGrafiska har en rad utbildningar inom förpackningsdesign, grafisk produktion, media, webb, foto och manus på olika utbildningsnivåer.

Skolan är en kreativ mötesplats för gymnasie­elever, KY-studenter, forskare, företag och branschfolk på uppdragsutbildning. I en attraktiv studiemiljö har du tillgång till utrustning av hög teknisk standard. Mångfalden av utbildningar och kompetens skapar även en unik möjlighet till idéutbyte och gränsöverskridande samarbetsprojekt. En utbildning med hög nivå, ett stort internationellt nätverk och en stark bransch erbjuder fantastiska möjligheter för din framtid.

På BrobyGrafiska arbetar man med att bygga ovärderliga broar mellan studenter och företag, skola och bransch, forskare och näringsliv. Utbildningarna genomsyras av visionen att sammanföra akademi och praktik, studier och yrkesutövande, drömmar och verklighet. Från idé till färdigt resultat.

Källa: http://www.gymnasium.se/Brobygrafiska_utbildning__b967.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0