Fjällen hela helgen

På onsdag kväll bär det av till Åre. Fick precis ledighet godkänd så nu sitter jag och skriver en liten packlista. Har tendens till att packa med mig saker jag inte använder, och varje gång jag ska åka iväg så har jag detta i bakhuvudet. Jag lär mig aldrig dock av den här typen av misstag. Ska försöka att hålla mig till packlistan den här gången :)

• Körkort & visakort
• Bankdosa
• Nycklar
• Underkläder
• T-shirt & linnen
• Badkläder (basta?)
• Mysbyxor & leggings

• Strumpor & sockar
• Mössa, halsduk & vantar
• Skidglasögon
• Täckbyxor
• Tandborste & tandkräm
• Shampo, balsam & tväl
• Handduk
• Bodybutter

• Mobil & laddare
• Kamera & sladd
• Dator(?) & laddare
• Smink osv
• Sprit(?)

Ska äntligen få se Johanna och Jens "nyrenoverade" hus också. Har inte varit där på evigheter, så det är inte så nyrenoverat längre, men det ska bli jättekul att se :) och sen så vill jag klämma lite på Lukas kinder också (deras barn).

Tänk om vissa företag skulle våga vara ärliga

Satt och lekte lite med nya wacomplattan :)

Annons i tidningen

Jag hjälper ju Magnus lite med annonser till hans restauranger/barer i stockholm.
Förra fredagen, idag och flera fredagar framåt kommer min annons att finnas med i Metron :)

Jaga inspiration?

Många tror tyvärr att, pga att det är gratis, att det jag precis ska prata om är någon form av reklam eller spam. Sanningen är, att det är ett kvalitativt examensprojekt av yrkeshögskolestudenter som studerar Grafisk Media.

Magasinet, som man kan förhandsboka hem till sin egen postlåda, är ca 100 sidor ren inspiration. För att inte spoila för mycket kan jag säga att det innehåller mycket bilder och tar upp många ganska ovanliga områden inom ämnet inspiration.

Magasinet är helt kostnadsfritt. Vi borde egentligen ta betalt, men eftersom det är ett högskoleprojekt så vill vi inte det. Projektet betalas av medfinansiärer som vi är så stolta över att ha fått kontakt med. De är allt från tryckerier till lokala företag som stödjer skolan och vi är riktigt tacksamma för detta! Tack vare dem och deras bidrag finns det inga annonser med i tidningen som förstör helhetsintrycket. Magasinet innehåller enbart artiklar och noga utvalda bilder i olika maneer. Formatet är stort och känns kanske mer som ett uppslagsverk av bilder än som ett magasin. Trådbundet.

Liknande trycksaker kostar mellan 100 och 300kr, så det vore riktigt synd om ni missade detta. Gratis behöver inte alltid betyda att det är dåligt. Blank magasin är, tycker jag, raka motsatsen... det är faktiskt lite för bra för att vara sant.

Förhandboka nu innan det tar slut. Release och leverans sker i mitten på mars 2012.
Nedan följer en liten teaser med hur tidningen kommer att kännas.


BIG BRAND THEORY

Fick en jättebra bok av mamma i julklapp som jag sitter och bläddrar i på jobbet när kreativiteten tryter. Den sätter igång hjärnan något otroligt.. alla som jobbar med färg och form borde äga den här boken. Det är 256 sidor med ren inspiration. Go get!

Finns att köpa på adlibris och kostar just nu 276kr.


Dagens mood...

Kategorin "Dagens mood" där jag tänkt betygsätta varje dag i en månad failade ganska hårt. Jag orkar helt enkelt inte :) jag lägger ner det projektet. Det får bli någon gång sen när jag har lust att känna efter xD

Julafton med nya Wacom Bamboo :)

Lurigt!

Beställde precis nya hörlurar. Är lite trött på att frakta mina fram och tillbaka till jobbet hela tiden.
Är nöjd med Wesc så jag köpte mig ett par till. De är ungefär lika till utseendet men man ser ju skillnad på dem :)

Kostar 249:- inkl frakt på sportamore.seDet bästa (tycker jag) är att man kan "byta slutet" på sladden så att den antingen passar till mobilen eller till datorn.

Läs mer på Sport Amore.

Återvinna en grisHar du något som blivit lite repigt... måla det svart ;DKött fyfan!

En hög med kött på väg att friläggas xD

En skär matta

Nej ingen rosa matta, en skärmatta ;D (pappas dåliga skämt).
Att särskrivningar kan vara så roliga hm :)

En sånhär ska jag köpa mig och lägga på mitt nyrenoverade bord. Kostar 210kr.
Perfekt! Nu kan jag snart pyssla i oändlighet :)

Mattonbutiken är grym! Har aldrig beställt därifrån men någon gång
ska väl bli den första, och varför inte nu?

ComHem

Ja jag har inget att klaga på. När jag beställde ComHem för länge sen så sa de till mig att jag skulle få modemet inom 10 arbetsdagar, fick det med posten på 4. Nätet har i princip aldrig dött heller. Det har varit segt stundtals men finns det någon leverantör av internet som kan garantera att det inte blir så ibland?

Har tagit över internet från Thomas osm hyrt min lägenhet i andrahand. Han hade 100mbit och jag tänkte sänka det eftersom jag inte har råd med så högt. Ringde då till ComHem varpå kundtjänsten säger att jag har bindningstid till feb 2013. Jag tänker "FFFFUUUUUU*K". Han ber mig vänta. några sekunder senare säger han att han tagit bort bindningstiden. Nice.

Jag frågar om prisuppgifter på det billigaste som finns, 10mbit är lägst med 249kr/mån. "Ja jag får väl ta det då, är student så vill ha det så billigt som möjligt". Till svar på detta säger killen "ja men hmm du behöver inte sänka från 100mbit till 10mbit då", "nähä" svarar jag, "nej om du är student så betalar du 100kr/mån för 100mbit jag fixar det nu så det går igenom till månadsskiftet".

Jag klagar inte :)

Kollade igenom mailen nu imorse och hittade detta bland skräpmailen:
Intressant (kan jag tycka) är att erbjudandet gick ut i december, men jag fick det ändå. Och eftersom jag har modem redan så blev det gratis ändring och ingen bindningstid alls. Jag är nog ganska ensam i sverige om att gilla ComHem :)

Ge mig något att göra!

Jag sitter av tid. Jag tycker inte det är varken kul eller skönt. Jag tar CSN-lån för att sitta här på praktiken. Indirekt så betalar jag pengar för att göra ingenting. Kan inte tjata mer efter jobb.. hrrrmpf :)

DAGENS MOOD:
Kropp: Pigg pga bra sömn.
Huvud: Less.
Hjärta: Bra.


Onsdag

Glömde helt bort att skriva något igår. Hade en ganska dålig dag, fast det vägde upp med en bättre kväll hos Christian :)

DAGENS MOOD:
Kropp: Numb.
Huvud: Uttråkad, hispig och rastlös.
Hjärta: Fundersam.


4275 pärlor

Gjorde en tavla till syster till hennes födelsedag. Började leta motiv vid 23.00 och var klar med allt vid 3.30 samma natt. Man måste stå en bit bort för att se det fina i den. Är inte helt supernöjd, hade velat göra den lite större, och då med mer detaljer och fler nyanser av grått, men det finns bara typ 3 olika gråa sorter på marknaden (som jag kunde hitta) och jag hade inte riktigt tid att göra en större. Men jag är ganska nöjd ändå :)


Pärlor (Hama och Nabbi) finns att köpa på Panduro.

Beställt ritplatta

Nu har jag beställt en ritplatta (wacom)! Wei! När jag designar hemma så använder jag touchpaden på min macbook pro. Det är lite för litet. Jag har möss och musmattor hemma, men orkar aldrig plocka fram dem när jag ska jobba. Dessutom är det riktigt kul med ritplattor! Man kan illustrera så fina saker med en sån.

Jag valde den mindre modellen eftersom jag är nybörjare och ingen finsmakare än, plus att den är billig 779kr, OCH portabel. Lätt att ta med sig till jobbet.

Jag ska hämta plattan hos webhallen nästa vecka, den fanns inte i lager där just nu, antagligen slutsåld. Den finns att hämta i Solna, men dit orkar inte jag åka. Jag väntar en vecka.

Länk till min Wacom Bamboo Pen & Touch Small - Svart

Tänkte lämna någon form av recension här på bloggen sen när jag har den i mina händer.


Vi har ju wacomplattor på skolan, men jag har bara använt ritplatta en gång. Detta blev mitt resultat. Frihetsgudinnan gjorde jag under Manges workshop som han höll i skolan för ett tag sen :)

DAGENS MOOD:
Kropp: Seg och kall.
Huvud: Tankspridd och glad.
Hjärta: Glad.


Måleriverkstad

Fick ett bord som pappa tänkte slänga, jag köpte lite sandpapper och färg och målade om det. Christian var med och hjälpte till. Resultatet blev riktigt bra! Nu ska jag köpa en mellanstor skärmatta och lägga i en av hörnen på bordet så jag kan pyssla när jag vill :)


Ge mig :)


Weeeeei

!!1 :D
DAGENS MOOD:
Kropp: Magkatarr? :(
Huvud: Snurrig.
Hjärta: Glad.


00.54

Klockan är mitt i natten och jag kan inte sova. Det händer ytterst sällan och beror nog mest på att jag ligger och tänker.

Och vad tänker jag på då? Jo, jag funderar över varför jag har en mur runt mig som jag inte låter någon klättra över. Fruktansvärt irriterande, för jag vill inte ha kvar den här jäkla väggen.

Jag har lite svårt att öppna mig helt. Jag jag insett att jag inte är blyg längre iallafall, så det är inte det jag pratar om. Nej, det jag menar är att jag inte kan ta åt mig helt när jag får komplimanger eller när någon ger mig något. Jag blir självklart tacksam och glad, men tänker hela tiden att jag inte är värd det. Varför? Ja det är därför jag inte kan sova.

Snart kommer väl allt vara försent, så jag kanske ska passa på och inreda mitt lilla rum med mina väggar runt hjärtat så det blir lite hemtrevligt. För jag kommer antagligen vara singel för resten av mitt liv om jag inte gör något åt detta snart.

Jag vill ju, men jag måste få lite hjälp på traven.

Godnatt
/ En fundersam Cat

Man ska ta åt sig när folk säger snälla saker

Kim (14.21):
Du är klok du katten!
En klik katt!
klok*

Korv någon?


En kategori till

Från idag och fyra veckor framåt ska jag varje VARDAG skriva en kort rad om dagens mood. Humör, magkänsla, irritationsmoment, trötthet, hunger.. ja allt som har med något man kan känna. Detta vill jag göra för att kartlägga hur mitt humör är, få lite insikt. Jag tror ju att jag är en glad människa, men är jag verkligen det? Det ska bli spännande och se hur detta går.

Betygsbeskrivning:
Start fredag 13/1. Slut fredag 10 feb.

DAGENS MOOD:
Kropp: Trött, hungrig & kall.
Huvud: Uttråkad men kommer antagligen ha en bra kväll.
Hjärta: Glad.


Stockholm för nybörjare

Tjenna bloggeeen...

Jag satt och klickade mig igenom en väns blogg och snubblade in på en ganska gammal (2006) men ändå skön kategori: Stockholm för nybörjare. Här nämns de oskrivna lagarna som stockholmare blir förbannade över om de inte följs.


Del 3:

BILDKÄLLA: www.maxcollin.se

"Mitt i rusningstrafiken, då människor har som mest bråttom, dyker de upp.Rulltrappsidioterna! Människorna som inte förstått att vänster fil är omkörningsfilen. –Samma människor som i trafiken ligger och puttrar i 75 km/h på en 90-väg. Allt som oftast centerpartister från glesbygden på besök i storstan. Bönder helt enkelt!

Förstå:
3) HÖGER = STÅ. VÄNSTER = GÅ.

"


Älskar sättet han tar upp det! Vilken rage! Max du är ett original haha!

Men stackars bönder. Hur ska de veta? Förstår man varför 99% av alla i rulltrappan ser mordiska ut? Ingen säger ju något? ... ja, förutom du som skriver om det på din blogg, men bönder kanske inte vet vad en blogg är? Well.. mitt nya motto är, att om jag ser en "bonde" som gör fel, så ska jag berätta för personen vad han/hon gör fel, och då med en icke besserwisser-dryg stockholmsröst så att det inte tas på fel sätt. Man kanske ska dra på en bred lantisdialekt så att personen tar mina stockholmsråd som konstruktiv kritik ;D

Läs mer om Max stockholmstankar här! Läsvärt! <3

Shit...

... jag märkte precis att min urringning åkt ner. Hahah! Kollegorna måste ju ha undrat!!!
Är ny på företaget så jag avger ju fortfarande förstaintryck hahah noooooo!

Ny kategori

Hej!
Nu har jag lagt till Cat's Bakery som en ny egen kategori. Den kommer fyllas med lite inlägg kring bakning och så. Läs gärna mitt monsterinlägg om Cat's Bakery nedan och besök gärna min sida på Facebook.

Kram Cat

Cat's Bakery


Cat's Bakery är ett eget projekt som kommer dra igång mer på riktigt under 2012 men jag har haft det "igång" i ett år ungefär. Tanken från början var att göra en kokbok, och sen sprang min hjärna iväg.

Det finns mängder med kokböcker och hemsidor som handlar om mat och bakning, men skriver de någonsin om när saker har misslyckats och varför? Cat's Bakery ger dig tips på hur du INTE misslyckas. Det är ju onödigt att uppfinna hjulet igen? Jag gör felen så du kan göra rätt.

Jag har en sida på Facebook, du får gärna gilla den. Om du brukar baka är tanken att min sida ska vara guld värd, men du får gärna gilla den för att stödja mig då jag stora planer för framtiden i detta.

Tanken är inte att facebooksidan ska spamma ut skit som du stör dig på. Jag uppdaterar lite då och då och när du behöver recept eller tips på hur man bakar t.ex kanelbullar (för det är ju faktist ganska omständigt) så kan du ju kika in där.

Vill du dela med dig av saker du själv gjort och problem du stött på? Skriv det här eller där. Speciellt om du har misslyckats. Man lär ju sig av sina misstag och varför inte släppa stoltheten och sprida det så att andra inte snubblar över samma stubbe.

Allt jag lägger upp är testat och problemsökt, det är alltså idiotsäkra recept.
Mitt mål med detta är att se till att DU inte misslyckas ;D

Här följer lite bilder som kanske kan locka dig att gilla min sida.


PÅ BILDERNA OVAN SER DU: Brownies, cheesecake med pepparkaksbotten,
hemgjord vaniljglass med chokladmousse och daim, ätbar ros i sockerpasta (sugar paste),
plattbröd, brittiska blåbärsmuffins, gräddkola, molusker, havre- & chokladkakor,
kanelbullar och amerikanska chokladmuffins med chokladbitar.

Nytt ansikte

Fan vad fräsch jag känner mig! Min hud har fått nytt liv. Allt tack vare mellandagsrean.

Jag kan inte sätta fingret på exakt vad av dessa två grejer är som åstadkommit detta, kanske är det en kombination. Huden behövde kanske lite omväxlig bara. Har ändå använt samma foundation sen jag gick i högstadiet, och det är väl ungefär 8 år sen.

Jag köpte Nivea Wipes för halva priset på Åhléns och foundation (Maybelline pure liquid mineral foundation) eftersom den kostade 75kr på rea. Wipes använde jag en del förr, men inte den här sorten. Jag älskar min nya hud! Jag är len som en babyröv.Varje dag.

6.50: Klockan ringer och spelar Sexy back. Snooze.
7.10: Klockan ringer igen och spelar Amazing horse.
7.15: Halvramlar ur sängen i mörkret.
7.16: Tänder ett blockljus (istället för taklampa) i badrummet. Duschar.
7.25: Springer runt i handduk och letar efter kläder.
7.30: Borstar tänderna & "packar" väska (samtidigt).
7.35: På med ytterkläderna och slänger ner SvD i väskan.
7.40: Springer till bussen.
7.50: Bussen avgår.
7.51: Sminkar mig på bussen (har 5min på mig sen är det guppig motorväg).
8.14: Framme första stoppet.
8.15: Smiter in på macken och köper frukost.
8.27: Nästa buss ankommer.
8.40: Väcker personen bredvid mig (slutstation, ny person somnar varje dag).
8.43: Går ner i T-banan för att "gena" längs med blåa linjen för att slippa gå ute.
8.55: I hissen upp till kontoret.
9.00: Kaffe på bordet och arbetsdagen börjar.

Jag antar att ni som läser känner lite care face över att jag skriver detta. Men anledningen till att jag tar upp det är för att det slog mig imorse hur jag gör EXAKT samma sak varje morgon. Lite komiskt kan jag tycka. Den enda avvikelsen är att jag inte duschar varje dag, men då snoozar jag 10min längre bara. Samma stress, samma rutin.

Jag tänder alltid ljus i badrummet för att komma till liv långsamt. Man vaknar (tro mig) på ett bättre sätt och början på dagen blir genast mycket bättre. Det är mitt heta tips till er alla i vintermörkret :)


SNÄLLA KAN INTE NI KOMMENTERA PÅ SAMMA SÄTT HUR ER MORGON SER UT?
Det skiljer sig något enormt ibland mellan personer!

God fortsättning!

(Ritat i iIllustrator CS5)

Den röda måste jag lära mig att göra!


RSS 2.0